Стейк з нерки
(покроковий рецепт з фото)
Нерка - рибка дієтична, низькокалорійна. Вона підходить в період дієти. Її можна обсмажувати цілком або шматочками, взбризнув трохи лимонним соком. Розповім, як приготувати стейк з нерки.
Nerka, як і будь-яка смажена рибка, добре поєднується з будь-якими видами гарніру, з овочами (свіжими або печеними), а також з овочевими салатами. Крім цього, її можна подавати з вершковим соусом і зеленню або просто трохи взбризнув лимонним соком. Нерка належить до сімейства лососевих, тому її м'ясо дуже ніжне і в той же час ситне.
- Стейк нерки - 4 штуки
- Борошно - 100 грам
- Соняшникова або оливкова олія - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік - За смаком
1. Стейки нерки гарненько моєму, для приготування вибираємо шматочки близько трьох сантиметрів у товщину, поливаємо кількома краплями лимонного соку і посипаємо сіллю.
2. Борошно насипаємо в тарілку, кожен шматочок обвалюють у ній з двох сторін.
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї трохи соняшникової або оливкової олії (без сильного запаху), викладаємо на розпечену поверхню стейки в паніровці.
4. Обсмажуємо шматочки на середньому вогні до появи легкої золотистої скоринки (по 2-3 хвилини з кожного боку).
5. Готову рибку акуратно перекладаємо на тарілку, подаємо її зі свіжою зеленню (можна брати кріп або петрушку).