Рецепт Стейк з нерки фото

Стейк з нерки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 4
Час приготування: 15 хв.

Нерка - рибка дієтична, низькокалорійна. Вона підходить в період дієти. Її можна обсмажувати цілком або шматочками, взбризнув трохи лимонним соком. Розповім, як приготувати стейк з нерки.

Опис приготування:

Nerka, як і будь-яка смажена рибка, добре поєднується з будь-якими видами гарніру, з овочами (свіжими або печеними), а також з овочевими салатами. Крім цього, її можна подавати з вершковим соусом і зеленню або просто трохи взбризнув лимонним соком. Нерка належить до сімейства лососевих, тому її м'ясо дуже ніжне і в той же час ситне.

  • Стейк нерки - 4 штуки
  • Борошно - 100 грам
  • Соняшникова або оливкова олія - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимонний сік - За смаком
стейк з нерки - фото крок 1
1. Стейки нерки гарненько моєму, для приготування вибираємо шматочки близько трьох сантиметрів у товщину, поливаємо кількома краплями лимонного соку і посипаємо сіллю.
стейк з нерки - фото крок 2
2. Борошно насипаємо в тарілку, кожен шматочок обвалюють у ній з двох сторін.
стейк з нерки - фото крок 3
3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї трохи соняшникової або оливкової олії (без сильного запаху), викладаємо на розпечену поверхню стейки в паніровці.
стейк з нерки - фото крок 4
4. Обсмажуємо шматочки на середньому вогні до появи легкої золотистої скоринки (по 2-3 хвилини з кожного боку).
стейк з нерки - фото крок 5
5. Готову рибку акуратно перекладаємо на тарілку, подаємо її зі свіжою зеленню (можна брати кріп або петрушку).

Схожі рецепти