Рецепт Риба, запечена під сметанним соусом фото

Риба, запечена під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Пангасіус
Пісні страви
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Страви з риби виходять дуже смачними і стоять на одному рівні з м'ясними. Риба, запечена під сметанним соусом, виходить соковитою і неймовірно смачною. Обов'язково спробуйте приготувати її і ви!

Опис приготування:

Особливу увагу варто приділити рибі, запеченої в духовці. Вона виходить набагато соковитіше, духмяний і, що дуже важливо, корисніше смаженої. А ось відварну або приготовану на пару рибу люблять не всі. У цьому рецепті я хочу розповісти, як приготувати рибу, запечену під сметанним соусом. Насамперед визначтеся з рибою. Вона повинна бути жирною і, по можливості, не мати дрібних кісточок. Для цього рецепта я беру філе пангасіуса, так як воно повністю відповідає вище перерахованим вимогам. Насамперед рибі потрібно надати приємний аромат і смак. У цьому допоможуть спеціальні набори сушених трав для риби, але головне не перестаратися, тому що можна"забити" смак"зірки" блюда. В іншому процес дуже простий і з ним впорається навіть починаюча господиня. Відмінним гарніром для цієї страви будуть тушковані овочі або відварний рис. Не відкладайте в довгу шухляду, а починайте готувати прямо зараз!

  • Філе пангасіуса - 3 штуки
  • Спеції для риби - 2/3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крем - 200 грам
  • Сир твердий - 100 грам
риба, запечена під сметанним соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Філе пангасіуса можете використовувати без попереднього розморожування. У процесі приготування воно добре пропечеться і просочиться соусом.
риба, запечена під сметанним соусом - фото крок 2
Для соусу візьміть глибоку тарілку, налийте в неї сметани, покладіть спеції для риби і трохи солі. Все добре перемішайте.
риба, запечена під сметанним соусом - фото крок 3
У форму для запікання, застелену фольгою, покладіть філе риби і залийте сметанним соусом. Я використовую готові одноразові форми з фольги, які можна купити в будь-якому супермаркеті.
риба, запечена під сметанним соусом - фото крок 4
Зверху посипте натертим твердим сиром, відправляйте форму для запікання в духовку. Запікайте 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
риба, запечена під сметанним соусом - фото крок 5
Риба, запечена під сметанним соусом, готова! Смачного!

Схожі рецепти