Риба з землі
(покроковий рецепт з фото)
Жерех - така риба, з якої складно що-небудь приготувати, в ній дуже багато кісток і при обсмажуванні вона суха. Відмінним варіантом в такому випадку буде рецепт, як приготувати балик з жереха.
Ця страва не відноситься до розряду тих, що можна подавати до святкового столу, однак не варто відмовляти собі в задоволенні її спробувати. Дуже смачно буде піднести балик в якості закуски до пива, замість сухариків, чіпсів і покупних рибних снеків, тим більше, що можна бути впевненими в якості та свіжості готового продукту.
- Jyeryekh - 0, 7-1 кілограма
- Сіль - 1, 5 кілограма
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
1. Рибку гарненько моєму, тільки не чистимо. Гострим ножем розрізаємо не по череву, а по хребту, голову і хвіст не відрізаємо, а розрізаємо. Відкриті нутрощі ретельно видаляємо, вичищаємо зябра, інакше риба буде гірчити і не Просолов.
2. Оброблену рибу дуже добре промиваємо, щоб не залишалися згустки крові. Якщо є час, краще замочуємо її на годину в холодній воді, після чого промиваємо під проточною і промаківаем паперовою серветкою.
3. Укладаємо тушку лускою вниз, робимо надсечкі і щедро засипаємо сіллю, залишаємо на 30 хвилин, після чого втираємо гарненько сіль.
4. У відповідну посудину на дно засипаємо сіль, рибу викладаємо вгору лускою і знову щедро засипаємо сіллю. Зверху викладаємо невеликий вантаж. Ставимо рибу в холодильник до 12 годин.
5. Потім дістаємо тушку і промиваємо її під проточною водою, кладемо в миску і заливаємо водою, через час її зливаємо і повторюємо процедуру кілька разів. Після вимочування підвішуємо рибку, щоб пішла зайва волога. Готову рибку змащуємо олією і складаємо вдвічі, наче й не розрізали, вкутуємо щільно папером (пергаментом), кладемо в миску і відправляємо в холодильник. Зверху на рибку кладемо невеликий вантаж, щоб м'ясо виглядало красиво.
6. Готовий балик з риби подаємо до пива (або можна замість оселедця до відварного картоплі). Смачного!