Риба з пелінги
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати балик з пеленгаса в домашніх умовах. Відразу скажу: рибу вибирайте більш ласий, а то пелінгас іноді зовсім вже тощенькой попадається. А в іншому все дуже просто!
Всі любителі смачної в'ялено-сушеної солоної рибки по достоїнству оцінять цей класичний рецепт балика з пеленгаса. До речі, щоб готова риба вийшла бурштинової і апетитною на вигляд, я додаю в розсіл крім солі 1 ç.l. Шафран, але тоді змінюється смак готового блюда, що подобається не всім. Тому вирішуйте самі - і приступимо до готування!
- Пілінг - 6 кілограм
- Сіль - 60 Ст. Ложок (по 10 ст.Л. На кожен кілограм )
- Цукор - 18 Ст. Ложок (по 3 ст.Л. На кілограм )
1. Рибу промиємо і очистимо: не повинно бути плівочок, чорних частинок і залишків крові і мулу. Нарізаємо шматочками.
2. Ці шматочки викладаємо в каструлю (нЕ алюмінієву), пересипаємо сіллю і цукром і під гнітом в холодильнику тримаємо 6 діб.
3. А тепер промиємо і вивішуємо в сухе тепле приміщення трохи просушитися. Накриваємо марлею, щоб не сильно обвітрилася готовий балик. Тримаємо як мінімум два дні, а далі - це дивлячись який вам подобається балик.
4. Готово! Ось який гарний виходить!