Рецепт Риба з пелінги фото

Риба з пелінги
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування
На вечерю , На природу
Риба
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати балик з пеленгаса в домашніх умовах. Відразу скажу: рибу вибирайте більш ласий, а то пелінгас іноді зовсім вже тощенькой попадається. А в іншому все дуже просто!

Опис приготування:

Всі любителі смачної в'ялено-сушеної солоної рибки по достоїнству оцінять цей класичний рецепт балика з пеленгаса. До речі, щоб готова риба вийшла бурштинової і апетитною на вигляд, я додаю в розсіл крім солі 1 ç.l. Шафран, але тоді змінюється смак готового блюда, що подобається не всім. Тому вирішуйте самі - і приступимо до готування!

  • Пілінг - 6 кілограм
  • Сіль - 60 Ст. Ложок (по 10 ст.Л. На кожен кілограм )
  • Цукор - 18 Ст. Ложок (по 3 ст.Л. На кілограм )
риба з пелінги - фото крок 1
1. Рибу промиємо і очистимо: не повинно бути плівочок, чорних частинок і залишків крові і мулу. Нарізаємо шматочками.
риба з пелінги - фото крок 2
2. Ці шматочки викладаємо в каструлю (нЕ алюмінієву), пересипаємо сіллю і цукром і під гнітом в холодильнику тримаємо 6 діб.
риба з пелінги - фото крок 3
3. А тепер промиємо і вивішуємо в сухе тепле приміщення трохи просушитися. Накриваємо марлею, щоб не сильно обвітрилася готовий балик. Тримаємо як мінімум два дні, а далі - це дивлячись який вам подобається балик.
риба з пелінги - фото крок 4
4. Готово! Ось який гарний виходить!

Схожі рецепти