Риба по-німецьки
(покроковий рецепт з фото)
Німецька кухня відома в першу чергу своїми стравами з м'яса. Однак в цій країні вміють готувати не тільки ковбаси і рульки! Розповідаю, як приготувати рибу по-німецьки або рольмопс.
Оселедець німці люблять давньої і пристрасною любов'ю. І готувати вміють - що є, тобто. Мабуть, тільки слов'яни і жителі Скандинавського півострова можуть в цьому з ними змагатися.
Рольмопс або рулетики з солоного оселедця з начинкою з гірчиці, лука і маринованих огірків дуже популярні на півночі Німеччини… в якості своєрідного "антипохмелина" . Їх використовують не як закуску, а для зняття симптомів похмілля на наступний день після застілля - і, кажуть, рольмопси свою задачу виконують на "ура" .
Назва цієї страви з'явилося, по всій видимості, в XIX столітті завдяки моді на мопсів: мабуть, рулетики віддалено нагадували мордочки цих собак. Так чи інакше, сьогодні рольмопси відомі й улюблені далеко за межами Німеччини. Пропоную вам простий рецепт риби по-німецьки або рольмопс з солоного оселедця.
- Оселедець слабосолона - 2 штуки
- Корнішони мариновані - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста червоний - 1 штука
- Гірчиця солодка - 3-4 чайних ложок
- Вода - 0, 5 склянки
- Оцет столовий 5% - 2 Ст. Ложки
- Суміш перців - За смаком (горошком або мелених)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Гвоздика - 1-2 штук






