Риба по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт риби по-іспанськи. Такого хека подають і в дорогих ресторанах, і в скромних тратториях по всьому узбережжю Іспанії. Впевнена, що він вам сподобається.
Особливий, своєрідний смак і аромат цієї страви надає незвичайне поєднання традиційної копченої ковбаси чорізо з ніжним і соковитим хеком. Чоризо роблять зі свинини і додають в неї велика кількість паприки - саме цієї прянощі вона зобов'язана своїм гострим смаком. Звичайно, купити таку ковбасу в наших широтах непросто, але при бажанні, ви можете замінити її іншою гострою сиров'яленому ковбасою - тільки без жиру!
Ну а хек у нас, на щастя, купити не проблема. Ця рибка ще з радянських часів - одна з найпопулярніших і легко доступних для всіх верств населення. Звичайно, рецепт приготування риби по-іспанськи на увазі використання свіжого, тільки що виловленого хека, але і з замороженим вийде смачно!
- Хек - 1 кілограм
- Картопля - 800 грам
- Ковбаска чоризо - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Перець солодкий зелений - 1 штука
- Біле сухе вино - 0, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло оливкове - 50 мілілітрів