Рецепт Риба по-іспанськи фото

Риба по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Хек
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Простий рецепт риби по-іспанськи. Такого хека подають і в дорогих ресторанах, і в скромних тратториях по всьому узбережжю Іспанії. Впевнена, що він вам сподобається.

Опис приготування:

Особливий, своєрідний смак і аромат цієї страви надає незвичайне поєднання традиційної копченої ковбаси чорізо з ніжним і соковитим хеком. Чоризо роблять зі свинини і додають в неї велика кількість паприки - саме цієї прянощі вона зобов'язана своїм гострим смаком. Звичайно, купити таку ковбасу в наших широтах непросто, але при бажанні, ви можете замінити її іншою гострою сиров'яленому ковбасою - тільки без жиру!

Ну а хек у нас, на щастя, купити не проблема. Ця рибка ще з радянських часів - одна з найпопулярніших і легко доступних для всіх верств населення. Звичайно, рецепт приготування риби по-іспанськи на увазі використання свіжого, тільки що виловленого хека, але і з замороженим вийде смачно!

  • Хек - 1 кілограм
  • Картопля - 800 грам
  • Ковбаска чоризо - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Перець солодкий зелений - 1 штука
  • Біле сухе вино - 0, 5 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Паприка мелена - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
риба по-іспанськи - фото крок 1
Цибулю і часник почистити. Часник нарізати пластинками, цибуля - півкільцями.
риба по-іспанськи - фото крок 2
Розігріти сковороду з оливковою олією. Викласти цибулю і часник. Обсмажувати 4-5 хвилин - до прозорості. Додати перець, перемішати, готувати ще 2-3 хвилини.
риба по-іспанськи - фото крок 3
Викласти в сковороду з цибулею і часником нашатковану кільцями солодкий перець і порізану скибочками чорізо. Перемішати.
риба по-іспанськи - фото крок 4
Почистити картоплю. Обсушити і нарізати часточками. Додати в сковороду. Посолити, поперчити і перемішати. Влити воду і вино. Гасити до напівготовності картоплі.
риба по-іспанськи - фото крок 5
Викласти в сковороду нарізану шматочками хек. Посолити. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин - до готовності риби.
риба по-іспанськи - фото крок 6
Готову страву обережно перемішати і подати на стіл гарячим.

Схожі рецепти