Рецепт великодніх булочок
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл можна спекти не тільки традиційні паски, але і невеликі булочки з сухофруктами або сушеними ягодами. Це не складно, а результат напевно порадує і вас, і ваших гостей.
Хочу показати вам, як приготувати великодні булочки. Це досить популярний вид випічки, який в оригіналі називається"hot cross buns" . Булочки завжди можна дізнатися саме по надрізів зверху. Сам рецепт простий, так що навіть новачок на кухні без зусиль зможе його повторити. Давайте про все по порядку.
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Яйце - 1 штука(+ 1 для змазування)
- Вершкове масло - 15 грам
- Цукор - 45 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 240 грам(+ для присипки)
- Ізюм - 70 грам (або журавлина)
- Ваніль, обкладинка - 1 щіпка
1. У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор. Через 5-7 хвилин додайте розтоплене вершкове масло, яйце, сіль і борошно. Перемішайте, додайте сушену журавлину або будь-яку іншу добавку до смаку.
2. Для аромату додайте корицю або ваніль. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і вимішайте як слід (не менше 5 хвилин) руками.
3. Скачайте в кульку і залиште на 1-1.5 години підходити в теплому місці.
4. Далі можна скачати ось таку ковбаску і нарізати на 6-8 рівних частин.
5. Скачайте кульки, викладіть їх на деко. Накрийте рушником і дайте ще раз підійти (приблизно хвилин 20-25).
6. Гострим ножем зробіть два надрізи на булочках. Збийте яйце (можна додати трохи молока), змастіть булочки зверху. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікайте близько 20 хвилин до рум'яності.
8. Смачних свят!