Рецепт пишних булочок
(покроковий рецепт з фото)
М'які, ароматні, солодкі і повітряні булочки ідеально підійдуть для сніданку. Ви можете їсти їх з маслом, варенням, медом або згущеним молоком. Розповім вам рецепт пишних булочок на дріжджах.
Солодкість булочок надає ананасовий сік. Якщо ви виключіть його, то такі булочки можна подавати до борщу чи інших страв замість хліба. Але сік треба буде замінити іншою рідиною. Виходить велика порція випічки, вам вистачить на велику сім'ю і навіть залишиться, щоб пригостити гостей. Зберігайте булочки в мисці під рушником, щоб вони завжди були м'якими.
- Борошно - 3 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Ананасовий сік - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Жовток курячий - 1 штука
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Картопляна мука - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1
Насамперед зробіть опару: в миску просійте ¼ склянки борошна, додайте швидкодіючі дріжджі і воду, перемішайте все і залиште на 15-20 хвилин.
2
Через 15 хвилин додайте до опари ананасовий сік, м'яке вершкове масло, цукор, жовток, яйця, ваніль і гарненько все перемішайте.
3
В іншій мисці змішайте борошно, що залишилося, картопляний крохмаль, сіль. З'єднайте сухі і рідкі складові.
4
Замішуйте тісто спеціальною насадкою міксера на середній швидкості близько 3 хвилин. Тісто виходить трохи липке.
5
Перекладіть його в чашу, змащену оливковою олією, і залиште на 1, 5-2 годину.
6
Через необхідний час розділіть тісто на 16 частин, кожну скачайте в кулю.
7
Викладіть тісто на деко, змастіть рослинною олією і накрийте харчовою плівкою, залиште ще на 1 час.
8
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте булочки близько 30 хвилин, потім перекладіть на решітку або дошку для охолодження. Смачного!