Рецепт тіста для булочок
(покроковий рецепт з фото)
Смачні булочки з цукром виходять саме за цим рецептом. Ця проста випічка знайома всім з дитинства. Порадуйте себе і близьких улюбленої випічкою.
Плюшка московська (плюшка з цукром) популярна по сей день. Класичний рецепт тесту для булочок я і представлю вам сьогодні. Плюшки готують з традиційного дріжджового тіста, правда, з формою доведеться повозитися. На покрокових фото показано, як правильно потрібно формувати плюшки.
- Кефір - 1 склянок
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - За смаком
- Сіль - За смаком

1. Для московської плюшки (плюшки з цукром) потрібні такі інгредієнти: мука, дріжджі, вершкове масло, цукор, сіль і кефір. Ванільний цукор додавайте за бажанням. Найважливіше - вибрати перевірені дріжджі, щоб тісто добре підійшло.

2. Нагрійте злегка кефір, розчиніть в ньому дріжджі, додайте трохи цукру і борошна. Розмішайте все до однорідного стану.

3. Можна змішати мокрі і сухі дріжджі, але завжди вибирайте ті, в яких впевнені. Коли з'явиться шапочка - опара готова і можна замішувати тісто.

4. Розігрійте вершкове масло і додайте в опару, туди ж введіть борошно, цукор і інші інгредієнти. Замісити тісто.

5. Залиште тісто в теплому місці на годину, щоб воно піднялося мінімум удвічі.

6. Коду тісто буде готове - розділіть його на частини і розкачайте кожну частину в кулю. Потім розкачати його досить тонко і змастіть поверхню вершковим розтопленим маслом.

7. Масляної шар можна посипати цукром, якщо любите солодкі булочки. Проведіть посередині тесту подану лінію і загорніть один край так, щоб його краю виявилися на лінії.

8. Загорніть тісто таким же чином з іншого краю. Потім складіть книжечкою.

9. Отриману смужку тесту поріжте шматочками з пів-долоні. З центру кожної майбутньої булочки вниз зробіть надріз, залишивши один край цілим.

10. Тепер розгорніть шари тесту в формі сердечка. Викладіть на змащене деко і дайте плюшками трохи постояти. Змастіть булочки маслом і посипте цукром.

11. Надішліть в гарячу духовку (180 градусів) і запікайте до рум'яного кольору. В середньому плюшки запікаються близько 25 хвилин.

12. Приємного чаювання!