Рецепт баклажанів з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Прийшло літо і принесло з собою масу свіжих молоденьких овочів, з яких так і хочеться приготувати що-небудь незвичайне. Я хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати баклажани з горіхами.
При подачі можна прикрасити зеленню, але більш традиційним є спосіб прикраси гранатовими зернятками. Рецепт-то початково грузинський, а саме так його і подають, але це не принципово. Блюдо виходить досить гостре, так що кількість спецій можна регулювати на свій смак.
- Баклажан - 500 грам
- Волоські горіхи очищені - 250 грам
- Сушений синій пажитник - 1 Чайна ложка
- Сушений коріандр - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Sushenaya календули - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Білий оцет - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - За смаком
1
Покрутіть на м'ясорубці горіхи з часником.
2
Змішайте горіхи, всі спеції, сіль, оцет і 4 ст. L. Води. Добре розмішайте. У вас повинна вийти кашка.
3
Поріжте баклажани уздовж на пластинки.
4
Обсмажте їх на сковороді до готовності на маслі.
5
Видаліть за допомогою паперових рушників зайвий жир. Викладіть кашку з волоських горіхів на баклажани.
6
Поверніть начинкою всередину і промажте ще й верх.
7
Подавайте до столу холодними або ще типлимі. Смачного!