Рецепт Рецепт баклажанів з горіхами фото

Рецепт баклажанів з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Баклажан , Горіхи , Грецькі горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , Літні
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 30 хв.

Прийшло літо і принесло з собою масу свіжих молоденьких овочів, з яких так і хочеться приготувати що-небудь незвичайне. Я хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати баклажани з горіхами.

Опис приготування:

При подачі можна прикрасити зеленню, але більш традиційним є спосіб прикраси гранатовими зернятками. Рецепт-то початково грузинський, а саме так його і подають, але це не принципово. Блюдо виходить досить гостре, так що кількість спецій можна регулювати на свій смак.

  • Баклажан - 500 грам
  • Волоські горіхи очищені - 250 грам
  • Сушений синій пажитник - 1 Чайна ложка
  • Сушений коріандр - 1 Чайна ложка
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Sushenaya календули - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Білий оцет - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - За смаком
1
Покрутіть на м'ясорубці горіхи з часником.
2
Змішайте горіхи, всі спеції, сіль, оцет і 4 ст. L. Води. Добре розмішайте. У вас повинна вийти кашка.
3
Поріжте баклажани уздовж на пластинки.
4
Обсмажте їх на сковороді до готовності на маслі.
5
Видаліть за допомогою паперових рушників зайвий жир. Викладіть кашку з волоських горіхів на баклажани.
6
Поверніть начинкою всередину і промажте ще й верх.
7
Подавайте до столу холодними або ще типлимі. Смачного!

Схожі рецепти