Рулети з баклажанів з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне поєднання обсмажених баклажанів з начинкою з волоських горіхів і моркви дає приголомшливий результат. Такі рулети виходять настільки смачними, що їх з'їдають за лічені хвилини.
Взагалі, сама ідея з'єднати баклажани і горіхи належить грузинській кухні, там давно зрозуміли, що таке поєднання дуже вдале, тому його використовують досить часто. Ну а я вирішила трохи спростити оригінальний рецепт, привнесла в нього деякі корективи і тепер хочу розповісти вам, як приготувати рулети з баклажанів з горіхами. У такого блюда маса плюсів, по перше, наскільки воно просте, настільки ж і смачне, а по-друге, його можна подавати як на звичайний обід або вечерю, так і пропонувати гостям як частування. Цей чудовий рецепт приготування рулетів з баклажанів з горіхами в будь-якій ситуації прийде вам на допомогу.
- Баклажан - 5 штук
- Горіхи волоські - 300-400 грам
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Зелень свіжа - 30 грам
- Спеції - 1 Ст. Ложка (хміль-сунелі, каррі, чорний мелений перець)
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо баклажани і нарізаємо з на пластинки.
Тепер ставимо сковороду на вогонь і наливаємо в неї рослинне масло, в окремому посуді змішуємо воду, сіль і спеції. Беремо платівку баклажана, обмакиваем її в приготовленої суміші і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Так проробляємо з усіма нарізаними баклажанами, в процесі підливає на сковороду масло в міру необхідності.
Поки баклажани смажаться, ми очищаємо від лушпиння волоські і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці.
Тепер змішуємо морква і горіхи, додаємо майонез, сіль і спеції за смаком. Любителі пікантного смаку можуть додати подрібнений часник, він тут ніколи не буде зайвим.
Змащуємо кожну пластинку баклажана начинкою і звертаємо її рулетом.
Прикрашаємо нашу закуску свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!