Реберця з баранини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найкращий варіант порадувати гостей на святі - так це приготувати і подати реберця з баранини в духовці в домашніх умовах! Будемо запікати в рукаві з чорносливом і травами. Вишукано!
Хочу вам розповісти, як зробити реберця з баранини в духовці. Раніше я теж боялася гучних і пафосних назв, а потім просто почала придивлятися до рецептури. Так і тут, - по суті, баранину можна замінити чим завгодно, і запікати з чорносливом, - ідея не така вже й нова. Але якщо ви не пробували, тоді, до речі, рекомендую терміново виправляти. Страви з м'яса ніби створені для поєднання з цим сухофруктом! Ну і звичайно ж, почати свої експерименти я рекомендую саме з цього простого рецепту реберець з баранини в духовці!
- Баранина - 2 кілограма (цілісний шматок м'яса з реберцями)
- Чорнослив - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Імбир - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Прованські трави - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Підготуємо інгредієнти. М'ясо розморожуємо, обмиваємо і просушують, а чорнослив заллємо окропом, нехай трохи набубнявіє.
2. Тепер часник тиснемо через прес, і змішаємо разом з усіма приправами, сіллю, перцем, імбиром. Натираємо цією сумішшю шматок м'яса досить щедро, а чорнослив викладаємо в проміжки в м'ясі (між реберцями, наприклад), а також під плівку.
3. Розміщуємо в пакет для запікання, закриваємо його, і робимо кілька отворів у верхній частині пакета.
4. Запікаємо в духовці при 180 градусах півтори години. Потім даємо м'ясу охолонути прямо в пакеті, а вже потім пакет знімаємо.
5. Обробляє перед подачею на стіл. Готово! Можете радувати гостей делікатесом!