Баранячі реберця на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Соковиті і ароматні, баранячі ребра стануть найяскравішим блюдом на вашому пікніку. Найголовніше - це правильно їх замаринувати, щоб позбутися від характерного запаху баранини. Для цього потрібні спеції.
Опис приготування:
Щоб баранячі реберця вийшли смачними і ніжними, вибирайте м'ясо молодої тварини. Не шкодуйте спецій і добре промаринується баранину. Обсмажуйте м'ясо на грилі з хорошим жаром, щоб реберця вийшли соковитими з хрусткою рум'яною скоринкою. Щоб дізнатися, як приготувати баранячі реберця на грилі, прочитайте цей рецепт.
- Баранячі ребра - 1 кілограм
- Зіра - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 2 штуки
- Паличка кориці - 1/2 штуки
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Гострий червоний перець - 1 щіпка
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Гранат - 1 штука
- Оливкова олія - За смаком
"Стрічку" з баранячих реберець вимийте і висушіть паперовими рушниками. Зачистіть м'ясо від зайвого жиру і розріжте його на порційні шматки уздовж ребер.
Утворені шматочки баранячих ребер натріть сумішшю з солі і білого перцю. Потім полийте оливковою олією і поставте маринуватися в холодильник на пару годин, а найкраще - на всю ніч.
Поки баранина маринується в холодильнику, приготуйте для неї суміш спецій. Для цього в ступці потовчіть зиру, koriandr, гвоздику, корицю, чорний перець горошком, додайте дрібку червоного меленого перцю.
Дістаньте замариноване м'ясо з холодильника, обсушити його паперовими рушниками. Натріть м'ясо підготовленими спеціями, викладіть його на решітку на гриль. Потім обсмажують ребра з обох сторін по десять хвилин.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте його кільцями або півкільцями. Потім очистіть гранат і дістаньте з нього зерна. Подавайте готові баранячі реберця на лаваші, посипавши цибулею і зернами граната.