Рецепт Раки в мультиварці фото

Раки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Рак
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На вечерю
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Якщо у вас є в наявності свіжі раки і мультиварка на кухні - сміливо об'єднайте їх і зваріть раків в мультиварці, а самі в цей час займіться своїми справами, аж до звукового сигналу техніки.

Опис приготування:

Не забудьте про пінне охолоджене пиво при подачі таких ароматних раків до столу. Блюдо вариться близько 30 хвилин. Найсмачніші раки - в теплому вигляді, наповнені пряним розсолом.

  • Раки - 1 кілограм
  • Гірчиця в зернах - 2 Ст. Ложки (французька, dizhonskaя)
  • Вода - 2 L
  • Сіль - 4 Ст. Ложки (без гірки)
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп, парасольки кропу, селера)
  • Перець чорний горошком - 20 штук
  • Лавровий лист - 3-4 штук
раки в мультиварці - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Раків купуйте тільки живих, заснули особини не годяться для страви!
раки в мультиварці - фото крок 2
Раков ретельно промийте від піску. Якщо боїтеся їх, то зробіть це за допомогою душової лійки. Викладіть їх в чашу мультиварки. Заздалегідь закип'ятіть в чайнику воду.
раки в мультиварці - фото крок 3
Промийте зелень і викладіть її в чашу. Додайте парасольки кропу і лаврове листя для аромату.
раки в мультиварці - фото крок 4
Висипати сіль і горошини чорного перцю.
раки в мультиварці - фото крок 5
Додайте гірчицю в зернах, без неї страва не буде таким смачним і ароматним!
раки в мультиварці - фото крок 6
Залийте раки окропом. Активуйте на табло мультиварки режим"Варка" з 30 хвилин і закрийте кришкою техніку.
раки в мультиварці - фото крок 7
Звуковий сигнал сповістить вас про те, що блюдо вже готове. Не поспішайте витягати раків з бульйону, дайте їм в ньому трохи охолонути, щоб вони стали соковитими і смачними.
раки в мультиварці - фото крок 8
Викладіть теплих раків шумівкою на тарілку або піднос, обов'язково подайте з холодним пивом.

Схожі рецепти