Раки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є в наявності свіжі раки і мультиварка на кухні - сміливо об'єднайте їх і зваріть раків в мультиварці, а самі в цей час займіться своїми справами, аж до звукового сигналу техніки.
Не забудьте про пінне охолоджене пиво при подачі таких ароматних раків до столу. Блюдо вариться близько 30 хвилин. Найсмачніші раки - в теплому вигляді, наповнені пряним розсолом.
- Раки - 1 кілограм
- Гірчиця в зернах - 2 Ст. Ложки (французька, dizhonskaя)
- Вода - 2 L
- Сіль - 4 Ст. Ложки (без гірки)
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп, парасольки кропу, селера)
- Перець чорний горошком - 20 штук
- Лавровий лист - 3-4 штук
Підготуйте зазначені інгредієнти. Раків купуйте тільки живих, заснули особини не годяться для страви!
Раков ретельно промийте від піску. Якщо боїтеся їх, то зробіть це за допомогою душової лійки. Викладіть їх в чашу мультиварки. Заздалегідь закип'ятіть в чайнику воду.
Промийте зелень і викладіть її в чашу. Додайте парасольки кропу і лаврове листя для аромату.
Висипати сіль і горошини чорного перцю.
Додайте гірчицю в зернах, без неї страва не буде таким смачним і ароматним!
Залийте раки окропом. Активуйте на табло мультиварки режим "варка" з 30 хвилин і закрийте кришкою техніку.
Звуковий сигнал сповістить вас про те, що блюдо вже готове. Не поспішайте витягати раків з бульйону, дайте їм в ньому трохи охолонути, щоб вони стали соковитими і смачними.
Викладіть теплих раків шумівкою на тарілку або піднос, обов'язково подайте з холодним пивом.