Рагу овочеве з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і апетитне рагу для всієї родини на обід, вечерю або навіть святковий стіл: рекомендую це чудове гаряче блюдо всім господарочкам на замітку. Дивіться, як приготувати рагу овочеве з фаршем!
М'ясне рагу не обов'язково готувати на м'ясному філе, порізаному шматочками. Для цих цілей підійде також і звичайний фарш, покупної або домашній. Я брала свинячий фарш, щоб рагу було більш насиченим і ситним. Щоб таке рагу, знадобиться або казан, або мультиварка. Велика каструля з товстим дном теж підійде. Може, по бажанню, додати ще якихось овочів.
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- М'ясний фарш - 400 грам (свинина)
- Кабачок - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - За смаком
Фарш викладіть в чашу мультиварки, додайте трохи рослинного масла. Увімкніть режим "обсмажування" або "випічка" (залежить від вашої мультиварки). Обсмажуйте під закритою кришкою, але час від часу помішуйте фарш, щоб він рівномірно обсмажився.
Поки м'ясо обсмажується, цибулю порізати дрібними кубиками. Додайте цибулю до фаршу і обсмажуйте всі разом в тому ж режимі хвилин 10.
Тим часом, поріжте на середні шматочки морквину. Додайте моркву в чашу мультиварки, перемішайте все і ще хвилин 10 обсмажуйте.
Картоплю порізати кубиками. Додайте картоплю до фаршу з овочами, перемішайте. Поставте чайник кип'ятити.
Залийте рагу водою гарячої так, щоб овочі були покриті.
Не забудьте посолити і поперчити, додайте приправ за смаком.
Гасіть рагу до напівготовності картоплі, тим часом почистіть кабачок і видаліть ложкою насіння всередині.
Кабачок поріжте кубиками. Надішліть кабачок в рагу і тушкуйте ще хвилин 10. До речі, ви можете поміняти режим мультиварки на "гасіння" після закінчення режиму "випічка", коли додаєте воду.
Дрібно порубати ножем часник. Додайте в рагу часник за 5 хвилин до готовності.
Рагу буде готово, коли всі овочі і м'ясо погасять до готовності. Вимкніть мультиварку і дайте страві настоятися під кришкою ще 5 хвилин.
Подавати можете з зеленню. Смачного!
Подавати можете з зеленню. Смачного!