Овочеве рагу з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - паличка-виручалочка. Якщо у вас залишилося потроху різних овочів і є фарш - значить у вас буде смачна страва.
Ситне і смачне нехитре блюдо з тих овочів, які опинилися під рукою. Що мені подобається в цій страві - якщо вдома залишилося всього-то нічого продуктів, то не треба нікуди бігти. Я просто користуюся старим і перевіреним рецептом приготування овочевого рагу з фаршем. В результаті корисне і смачне блюдо. Сподіваюся, що ви теж візьмете на озброєння цей простий рецепт - овочеве рагу з фаршем. Готуйте на здоров'я!
- Фарш - 250 грам (будь-який - свинячий, курячий, яловичий)
- Баклажани - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
В першу чергу займемося баклажаном. Давайте приберемо, наріжемо на кубики і заллємо трохи підсоленою водою.
Чистий цибулю, морква і картоплю. Перець очищаємо від насіння. Нарізаємо всі овочі кубиками. Часник чистимо і дрібно-дрібно нарізаємо ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо цибулю і часник. Буквально 2-3 хвилини.
Додаємо на сковороду фарш і обсмажуємо його, постійно перемішуючи.
До обсмаженого фаршу додаємо підготовлені перець і моркву. Продовжуємо смажити помішуючи хвилини 3-4.
Віджимаємо шматочки баклажан і додаємо на сковороду.
Додаємо півсклянки води, томатну пасту, сіль і мелений перець. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10.
Тепер черга картоплі, додаємо її до овочів і фаршу. Тушкуємо під кришкою на невеликому вогні до готовності картоплі.