Пюре з топінамбура
(покроковий рецепт з фото)
Пюре з топінамбура - не тільки дивно смачне і незвичайне, але ще і неймовірно корисна страва, яке можна подавати як універсального гарніру до безлічі м'ясних і рибних страв.
Історія про те, як рецепт пюре з топінамбура виявився в моєму кулінарному арсеналі, досить цікава. Під час однієї з відряджень після важкого робочого дня нас повели вечеряти в хороший ресторан французької кухні. Там до якогось м'ясного (вже й не пам'ятаю, До якого) блюду подали дуже оригінальний гарнір. Спершу я придумав, що він приготований з добре нам відомої картоплі, але смак істотно відрізнявся. Я не стерпів і поцікавився у офіціанта, що нам принесли. Виявляється, пюре з топінамбура. Я і знати не знав тоді, що це взагалі таке, але смак мені дуже сподобався, навіть не знаю, з чим його порівняти… Тут простіше спробувати самому, щоб зрозуміти. Так ось, по приїзду додому пішов я на ринок, купив там топінамбур, озброївся рецептом і приготував пюре, злегка адаптувавши його до власного смаку (додав більше гострих спецій, люблю гостре). Вийшло відмінне пюре з топінамбура, яке сподобалося не тільки мені, але і всім домашнім. Тепер періодично, для різноманітності, готуємо і з задоволенням їмо. Чого і вам бажаю
- Топінамбур - 500 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки (або нежирна сметана)
- Сіль - - За смаком
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Спеції - - За смаком