Крем-суп з топінамбура
(покроковий рецепт з фото)
Незрівнянна європейське блюдо - крем-суп з топінамбура. Обов'язково спробуйте, всі мої домочадці були просто в цілковитому захваті. Суп дуже ніжний, дієтичний, і разом з тим досить ситний.
Як приготувати крем суп з топінамбура? досить просто. Овочі краще обсмажувати послідовно. Морква з луком, яблуко і топінамбур. Перетворити овочі в пюре можна дуже легко за допомогою блендера. Вершки вливайте поступово, помішуючи. Крем-суп з топінамбура подавайте до столу гарячим, розлив по тарілках і посипати нарізаним курячим філе.
- Топінамбур - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Яблуко - 2-3 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Курячі грудки - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Паприка - 2 чайних ложки
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 L
- Лимон - 10 грам
1. Курячі грудки промийте під водою, очистіть від шкіри і покладіть в каструлю з водою. Поставте на середній вогонь варитися.
2. Топінамбур потрібно добре промити під водою, очистити від шкірки і порізати кубиками будь-якого розміру. В окрему миску налийте води і видавіть в неї сік лимона. У миску необхідно покласти топінамбур, щоб він не почорнів.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Поріжте або півкільцями, або невеликими кубиками, як більше подобається. Морква промийте, почистіть і потріть на крупній тертці. Яблуко також добре помийте, очистіть ножем від шкірки і наріжте. Зубчики часнику очистіть і наріжте будь-якими за величиною скибочками. У глибоку сковороду налийте трохи рослинного (оливкової) масла і поставте на середній вогонь. Додайте всі інгредієнти на сковороду, обсмажуйте приблизно 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
4. Топінамбур дістаньте з води і додайте обсмажувати до інших овочів. Додати перець, суміш перців, приправити сіллю. Обсмажуйте так приблизно 10-13 хвилин, помішуючи. У сковороду додайте бульйон від курки, щоб овочі гасилися. Залиште на 7-10 хвилин на повільному вогні.
5. Готове вміст сковорідки необхідно влити в блендер і з його допомогою довести все до однорідної маси. Вилийте вершки, добре перемішайте. Всю масу знову вилийте в глибоку сковороду, або каструлю, доведіть до кипіння.
6. Після закипання вимкніть вогонь. Ще раз все ретельно перемішайте. Крем-суп з топінамбура готовий. Розлийте суп по тарілках і посипте зверху куркою. Смачного!