Пюре з груші на зиму
(покроковий рецепт з фото)
З ароматних солодких груш можна приготувати дуже смачну і досить швидку заготовку на зиму - грушевое пюре. Таке ласощі безсумнівно сподобається як дітям, так і дорослим!
Приготувати пюре з груші на зиму можна з абсолютно будь-якого сорту груш. Головне, щоб фрукт був максимально зрілим. Залежно від солодощі груш, кількість цукру можна сміливо коригувати. Подавати грушеве пюре можна до млинців, тостів або самостійно.
- Груші - 500 грам (очищених)
- Цукор - 150 грам
- Лимонна кислота - 0, 25 чайних ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Груші промийте, razrezhyte дві частини, видаліть плодоніжки і внутрішню частину з насінням. Наріжте груші шматочками середнього розміру і складіть в каструлю. Вага груш в рецепті вказано вже в очищеному вигляді.
Додайте 2 ст. L. Води, накрийте ємність кришкою і поставте на вогонь. Після того, як вода закипить, вогонь зменшите і тушкуйте груші від 10 до 30 хвилин до м'якості. Час залежить від сорту груш.
Після того, як груші будуть готові, додайте до них цукор і подрібніть м'які груші в однорідну масу.
Додайте в грушеве пюре лимонну кислоту, перемішайте і доведіть до кипіння. Проваріть пюре з груш ще 3-4 хвилини.
Пюре з груші на зиму готове. Перекладіть пюре в стерильну баночку (виходить банку об'ємом 0, 5 L) і закрийте стерильною кришкою. Банку переверните, укутайте чимось теплим і залиште до охолодження. Потім приберіть банку в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!