Джем з груші на зиму
(покроковий рецепт з фото)
На зиму груші можна заготовлювати різними способами. Тут я покажу, як приготувати джем з груші на зиму, солодке і ніжне ласощі, яке обожнюють діти. Воно зберігає дивовижний аромат груші.
Кожен хоче спробувати хоча б ложечку цих ласощів. Але взимку є такий джем ще приємніше, адже разом з незвичайним смаком і запахом до вас в будинок прийдуть спогади про спекотних літніх днинки.
Вживайте джем вприкуску з чаєм або ж використовуйте його як начинку для випічки. Джем прекрасний в різних варіаціях.
- Груші - 1, 5 кілограма
- Цукор - 900 грам
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка (можна трохи більше)
Для приготування джему нам необхідно груші вимити, очистити від шкірки. З груші зрізаємо м'якоть. Нарізану м'якоть укладаємо в таз або в товстостінну каструлю.
Додайте до груші цукор і ложку кориці. Перемішайте. Ємність з грушевим сировиною поставте на невеликий вогонь. 10 хвилин варіть джем, НЕ помішуючи його. Коли груша виділить сік, перемішайте. Варіть джем 30-40 хвилин, періодично перемішуючи. Залежно від сорту груші час варіння можна збільшити або зменшити.
Отримане варення перебейте занурювальним блендером до однорідності. Маса буде досить густий (у міру охолодження джем ще загустіть). Простерелізуйте банки з кришками. Гарячий джем розкладіть по банках і закатати.
Зберігати такий джем можна без холодильника, в погребі чи в темному шафі. Пробуйте і угощайтесь. Смачного!