Рецепт Джем з груші на зиму фото

Джем з груші на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Груша
Дієтичне харчування
На полуденок
Джеми, Заготовки

На зиму груші можна заготовлювати різними способами. Тут я покажу, як приготувати джем з груші на зиму, солодке і ніжне ласощі, яке обожнюють діти. Воно зберігає дивовижний аромат груші.

Кожен хоче спробувати хоча б ложечку цих ласощів. Але взимку є такий джем ще приємніше, адже разом з незвичайним смаком і запахом до вас в будинок прийдуть спогади про спекотних літніх днинки.

Вживайте джем вприкуску з чаєм або ж використовуйте його як начинку для випічки. Джем прекрасний в різних варіаціях.

  • Груші - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 900 грам
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка (можна трохи більше)
джем з груші на зиму - фото крок 1
Для приготування джему нам необхідно груші вимити, очистити від шкірки. З груші зрізаємо м'якоть. Нарізану м'якоть укладаємо в таз або в товстостінну каструлю.
джем з груші на зиму - фото крок 2
Додайте до груші цукор і ложку кориці. Перемішайте. Ємність з грушевим сировиною поставте на невеликий вогонь. 10 хвилин варіть джем, НЕ помішуючи його. Коли груша виділить сік, перемішайте. Варіть джем 30-40 хвилин, періодично перемішуючи. Залежно від сорту груші час варіння можна збільшити або зменшити.
джем з груші на зиму - фото крок 3
Отримане варення перебейте занурювальним блендером до однорідності. Маса буде досить густий (у міру охолодження джем ще загустіть). Простерелізуйте банки з кришками. Гарячий джем розкладіть по банках і закатати.
джем з груші на зиму - фото крок 4
Зберігати такий джем можна без холодильника, в погребі чи в темному шафі. Пробуйте і угощайтесь. Смачного!

Схожі рецепти