Рецепт Джем з груші фото

Джем з груші
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Груша
Дієтичне харчування
На полуденок
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Джем з груші я готую з маленьких щільних грушок. Мені подобається його ніжний смак на тостах з ранковою кавою. Вариться він просто і не вимагає додаткових інгредієнтів, крім цукру і ванілі.

Опис приготування:

Джем з груші виходить густим, насиченим, з тонким запахом ванілі. Я його використовую не тільки на солодке, але іноді експериментую і створюю соуси для різних м'ясних страв і страв з курки.

У сезон груш раджу наварити такого джему і як милого подарунка своїм близьким.

Отже, як зробити джем з груш?

1. Груші промийте, видаліть плодоніжки і насіннєві коробочки. Шкіра щаслива. Шкіра, звичайно, можна і залишити, але я зазвичай зрізаю.

2. Груші пропустіть через м'ясорубку або порубати блендером до однорідної кашки.

3. У грушевий масу додайте цукор і дайте годинку настоятися.

4. Через годину поставте каструлю з грушево-цукрової кашкою на повільний вогонь, додайте дрібку ванілі і, помішуючи, варіть до готовності. Після закипання вогонь можете збільшити. Головне - не забувайте періодично помішувати! Готовність джему можна перевірити так: опустити варення на блюдце. Якщо при охолодженні він загусне, значить, готовий!

5. Готовий джем відставте в сторону, нехай він постоїть і пінка розчиниться. Потім перелийте в простерилізовані банки і закатати.

Смачного!

Джем з груші зберігайте так само, як інші заготовки.

  • Груші - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
Джем з груші виходить густим, насиченим, з тонким запахом ванілі. Я його використовую не тільки на солодке, але іноді експериментую і створюю соуси для різних м'ясних страв і страв з курки.

У сезон груш раджу наварити такого джему і як милого подарунка своїм близьким.

Отже, як зробити джем з груш?

1. Груші промийте, видаліть плодоніжки і насіннєві коробочки. Шкіра щаслива. Шкіра, звичайно, можна і залишити, але я зазвичай зрізаю.

2. Груші пропустіть через м'ясорубку або порубати блендером до однорідної кашки.

3. У грушевий масу додайте цукор і дайте годинку настоятися.

4. Через годину поставте каструлю з грушево-цукрової кашкою на повільний вогонь, додайте дрібку ванілі і, помішуючи, варіть до готовності. Після закипання вогонь можете збільшити. Головне - не забувайте періодично помішувати! Готовність джему можна перевірити так: опустити варення на блюдце. Якщо при охолодженні він загусне, значить, готовий!

5. Готовий джем відставте в сторону, нехай він постоїть і пінка розчиниться. Потім перелийте в простерилізовані банки і закатати.

Смачного!

Джем з груші зберігайте так само, як інші заготовки.

Схожі рецепти