Рецепт Цілі груші в сиропі на зиму фото

Цілі груші в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Заготовки, Консервація

Цілі груші в сиропі з ваніллю - справжній делікатес, який можна подати на будь-який святковий стіл. Ароматні, ніжні фрукти здивують ваших гостей в холодну пору року.

Цілі груші в сиропі на зиму готуються дуже просто. Для цієї мети підійде будь-який сорт груш. Головне, щоб вони не були дуже м'якими, а середньої твердості. Потрібно пам'ятати, що такий десерт буде готовий до вживання не раніше, ніж через місяць. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять дві банки об'ємом 750 мл.

  • Груші - 1, 2 кілограма
  • Цукор - 500 кілограм
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Лимонна кислота - 2/3 чайних ложки
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування консервованих груш в сиропі.
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 2
Груші помийте, очистіть і викладіть в каструлю. Залийте водою так, щоб вона покривала фрукти. Варіть груші 5-7 хвилин з моменту закипання.
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 3
Після заповніть грушами стерилізовані банки.
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 4
Приготуйте сироп. У каструлю налийте воду і додайте цукор. Доведіть до кипіння. Варіть сироп до повного розчинення цукру. Залийте сиропом груші.
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 5
У банку об'ємом 750 мл. Додайте половину чайної ложки ванільного цукру і третина чайної ложки лимонної кислоти.
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 6
Засукайте банки кришками, переверніть верх дном і накрийте ковдрою. Тримайте так до повного охолодження банок. Зберігайте груші в прохолодному приміщенні.
цілі груші в сиропі на зиму - фото крок 7
Цілі груші в сиропі на зиму готові. Подавайте на десерт.

Схожі рецепти