Цілі груші в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цілі груші в сиропі з ваніллю - справжній делікатес, який можна подати на будь-який святковий стіл. Ароматні, ніжні фрукти здивують ваших гостей в холодну пору року.
Цілі груші в сиропі на зиму готуються дуже просто. Для цієї мети підійде будь-який сорт груш. Головне, щоб вони не були дуже м'якими, а середньої твердості. Потрібно пам'ятати, що такий десерт буде готовий до вживання не раніше, ніж через місяць. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять дві банки об'ємом 750 мл.
- Груші - 1, 2 кілограма
- Цукор - 500 кілограм
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 2/3 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування консервованих груш в сиропі.
Груші помийте, очистіть і викладіть в каструлю. Залийте водою так, щоб вона покривала фрукти. Варіть груші 5-7 хвилин з моменту закипання.
Після заповніть грушами стерилізовані банки.
Приготуйте сироп. У каструлю налийте воду і додайте цукор. Доведіть до кипіння. Варіть сироп до повного розчинення цукру. Залийте сиропом груші.
У банку об'ємом 750 мл. Додайте половину чайної ложки ванільного цукру і третина чайної ложки лимонної кислоти.
Засукайте банки кришками, переверніть верх дном і накрийте ковдрою. Тримайте так до повного охолодження банок. Зберігайте груші в прохолодному приміщенні.
Цілі груші в сиропі на зиму готові. Подавайте на десерт.