Рецепт Груші в цукровому сиропі фото

Груші в цукровому сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Фрукти, Груша
Вегетаріанське харчування
Для дітей
Заготовки, Десерти, Варення

Цей смачний десерт я пам'ятаю ще з дитинства, взимку для мене не було частування смачніше, ніж груші в цукровому сиропі. І навіть зараз я з превеликим задоволенням готую і їдять такі соковиті груші.

Якщо говорити про заготовках, то цей простий рецепт груш в цукровому сиропі, один з найлегших і швидких, як мені здається. Моя мама завжди використовувала його, тому що в грошах у нас ніколи не бракувало, і як тільки починався сезон їх дозрівання, терміново треба було щось робити з грошима. Ну а ми з сестрою з нетерпінням чекали холодів, адже тоді починали відкривати закачування, і такі груші були для нас найулюбленішим ласощами. Загалом, цей рецепт приготування груш у цукровому сиропі знаком мені дуже давно, і сьогодні я з радістю ділюся ним з вами.

  • Груші - 2 кілограма
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 500 грам
груші в цукровому сиропі - фото крок 1
Отже, для початку нам слід дуже добре промити все фрукти і ретельно їх витерти.
груші в цукровому сиропі - фото крок 2
Далі ми вирізаємо акуратно з груш серцевину з нижньої сторони, а не з боку хвостика. З 5 хвилин опускаємо груші в киплячу воду, потім охолоджуємо їх в холодній воді. Після цього з лимона і апельсина зрізаємо цедру і поміщаємо її всередину груш.
груші в цукровому сиропі - фото крок 3
З води і цукру варимо цукровий сироп, він не повинен бути густим і його кількості повинно вистачити, щоб залити трилітрову банку з грошима. Я зазвичай на 500 грам цукру беру не більше 1, 5 літрів води.
груші в цукровому сиропі - фото крок 4
Потім викладаємо плотненько груші в стерилізовані банки, заливаємо їх ще гарячим сиропом і стерилізуємо груші вже в банку хвилин 15. Після цього закочує банку і, як зазвичай, залишаємо її під ковдрою до повного охолодження, а потім переносимо в прохолодне місце.

Схожі рецепти