Груші в цукровому сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний десерт я пам'ятаю ще з дитинства, взимку для мене не було частування смачніше, ніж груші в цукровому сиропі. І навіть зараз я з превеликим задоволенням готую і їдять такі соковиті груші.
Якщо говорити про заготовках, то цей простий рецепт груш в цукровому сиропі, один з найлегших і швидких, як мені здається. Моя мама завжди використовувала його, тому що в грошах у нас ніколи не бракувало, і як тільки починався сезон їх дозрівання, терміново треба було щось робити з грошима. Ну а ми з сестрою з нетерпінням чекали холодів, адже тоді починали відкривати закачування, і такі груші були для нас найулюбленішим ласощами. Загалом, цей рецепт приготування груш у цукровому сиропі знаком мені дуже давно, і сьогодні я з радістю ділюся ним з вами.
- Груші - 2 кілограма
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цукор - 500 грам
Отже, для початку нам слід дуже добре промити все фрукти і ретельно їх витерти.
Далі ми вирізаємо акуратно з груш серцевину з нижньої сторони, а не з боку хвостика. З 5 хвилин опускаємо груші в киплячу воду, потім охолоджуємо їх в холодній воді. Після цього з лимона і апельсина зрізаємо цедру і поміщаємо її всередину груш.
З води і цукру варимо цукровий сироп, він не повинен бути густим і його кількості повинно вистачити, щоб залити трилітрову банку з грошима. Я зазвичай на 500 грам цукру беру не більше 1, 5 літрів води.
Потім викладаємо плотненько груші в стерилізовані банки, заливаємо їх ще гарячим сиропом і стерилізуємо груші вже в банку хвилин 15. Після цього закочує банку і, як зазвичай, залишаємо її під ковдрою до повного охолодження, а потім переносимо в прохолодне місце.