Полуниця в сиропі на зиму

Полуниця в сиропі на зиму
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Це мій улюблений рецепт заготовки полуниці на зиму, тому що з ним ягоди залишаються цілими, а сироп виходить ароматним і прозорим, в результаті у нас виходить навіть не варення, а просто смачний десерт.

опис приготування:

У мене, як і у багатьох інших, ця ягода одна з найулюбленіших, тому я з радістю заготовлюю її, і сьогодні поділюся з вами найкращим, на мій погляд, варіантом, як приготувати полуницю в сиропі на зиму. Це досить простий рецепт, правда, за часом він займає близько доби, але безпосередньо вашої участі в процесі буде не так і багато. Ягідки в такому варіанті заготовки, як я вже казала, залишаються целенькая і не перетворюються в кашу, а сиропчик від них можна використовувати для приготування напоїв і випічки. Загалом, хвалити цей рецепт можна довго, але я просто раджу вам самостійно зробити полуницю в сиропі на зиму в домашніх умовах і спробувати, що вийде.

  • Полуниця— 2 кілограма
  • цукор— 1-1,5 кілограма
Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 1 Для початку збираємо ягоди і відбираємо стиглу і цілу полуницю.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 2 Промиваємо відібрані ягоди в тазику або глибокій мисці невеликими порціями, щоб не пошкодити їх.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 3 Потім акуратно очищаємо ягоди від плодоніжок.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 4 Тепер викладаємо в широку глибоку посуд шар полуниці і посипаємо її невеликою кількістю цукру, потім ще один шар ягід, його також посипаємо цукром. Останній шар полуниці слід більш рясно посипати цукром, приблизно 1 склянкою. Ставимо посуд з ягодами в холодильник приблизно на 10-12 годин.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 5 Коли в посуді з ягодами утвориться достатня кількість сиропу, можна приступати до подальшого приготування.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 6 Викладаємо полуницю в заздалегідь підготовлені стерилізовані банки і заливаємо її сиропом. Далі стерилізуємо полуницю прямо в банках протягом 10-15 хвилин з моменту закипання сиропу.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 7 Закриваємо банки кришками, вкутуємо їх в ковдру і залишаємо остигати, потім переносимо на зберігання в прохолодне темне місце.

Полуниця в сиропі на зиму - фото крок 8 Взимку відкриваємо баночки і насолоджуємося смачним десертом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти

Полуниця з цукром на зиму

Полуниця з цукром на зиму

Полуниця - дуже смачна, ніжна і солодка ягода, яка, на жаль, довго не зберігається. зараз, влітку, можна досхочу налакоміться улюбленою ягодою. Але подумайте і про зиму. опис приготування: Полуниця, перетерта з цукром, добре зберігається в холодильнику. І взимку ви зможете скуштувати шматочок ...

читати далі
Полуниця на зиму без стерилізації

Полуниця на зиму без стерилізації

Період заготовок стартував і ви шукайте максимально прості варіанти консервації? Тоді цей рецепт приготування полуниці на зиму без стерилізації, можливо, вам припаде до душі. опис приготування: У рецепті вказано кількість цукру і лимонної кислоти, але не вказано кількість ягоди на 1 банку. А в...

читати далі
Полуниця на зиму без варіння

Полуниця на зиму без варіння

Якщо Вам хочеться взимку насолодиться красивою полуничкою, скористайтеся цим рецептом. Полуницю не потрібно варити, її потрібно просто правильно заморозити. Ягоди зберігаються немов з грядки! опис приготування: Перед вами — простий спосіб заготівлі полуниці на зиму без варіння. Заморожена полу...

читати далі
Полуниця з цукром на зиму без варіння

Полуниця з цукром на зиму без варіння

Напевно ви стикалися з рецептами приготування варення без варіння. Пропоную таким чином заготовити полуницю з цукром на зиму. Всі корисні вітаміни зберігаються, що дуже здорово! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування полуниці з цукром на зиму без варіння. Такий спосіб приг...

читати далі
Абрикоси в сиропі на зиму

Абрикоси в сиропі на зиму

Сьогодні пропоную вам заготовити абрикоси на зиму за моїм рецептом, завдяки якому абрикоси зберігають свою структуру, залишаючись соковитими, ароматними і запашними. Вони так і пахнуть влітку. опис приготування: Абрикоси в сиропі можна використовувати як самостійне ласощі, а також для начинки ...

читати далі