Полуниця в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Це мій улюблений рецепт заготовки полуниці на зиму, тому що з ним ягоди залишаються цілими, а сироп виходить ароматним і прозорим, в результаті у нас виходить навіть не варення, а просто смачний десерт.
У мене, як і у багатьох інших, ця ягода одна з найулюбленіших, тому я з радістю заготовлюю її, і сьогодні поділюся з вами найкращим, на мій погляд, варіантом, як приготувати полуницю в сиропі на зиму. Це досить простий рецепт, правда, за часом він займає близько доби, але безпосередньо вашої участі в процесі буде не так і багато. Ягідки в такому варіанті заготовки, як я вже казала, залишаються целенькая і не перетворюються в кашу, а сиропчик від них можна використовувати для приготування напоїв і випічки. Загалом, хвалити цей рецепт можна довго, але я просто раджу вам самостійно зробити полуницю в сиропі на зиму в домашніх умовах і спробувати, що вийде.
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 1-1, 5 кілограма