Рецепт Полуниця, протерта в сиропі фото

Полуниця, протерта в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Рецепти без шкоди
Для дітей , Десерт
Заготовки , Десерти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Можна, можливо, звичайно, з полуниці приготувати і звичайне варення, але як на мене, в такому вигляді вона виходить набагато смачніше. До того ж полуницю, протертую в сиропе, можна використовувати для різної випічки.

Опис приготування:

Думаю, що з таким смачним частуванням все ви добре знайомі, і сьогодні я розповім вам, як приготувати полуницю, протертую в сиропе, щоб ви довгий час могли насолоджуватися смаком улюблених ласощів. Особисто я дуже люблю взимку або восени, коли на вулиці жахлива погода, дістати баночку такої полуниці і з'їсти пару ложечок з чаєм або теплим молоком. Повірте мені, полуниця, протерта в сиропі, в домашніх умовах виходить нітрохи не гірше варення, а в певному сенсі навіть краще.

1) Для початку ми гарненько промиваємо полуницю під проточною водою, очищаємо її від плодоніжок і даємо ягодам трохи підсохнути.

2) Після цього полуницю слід подрібнити до стану пюре, найпростіший спосіб зробити це, скористатися блендером або перетерти ягоди через сито.

3) Далі займемося сиропом, для цього ми пересипаємо цукор в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо масу на повільним вогонь і, постійно її помішуючи, доводимо до кипіння, варимо, поки цукор повністю не розчиниться.

4) Після цього сироп потрібно процідити і ще раз поставити каструлю з ним на вогонь, довести сироп до кипіння. Потім ми переливаємо гарячий сироп в посуд з протертою полуницею і перемішуємо все до однорідного стану.

5) Отриману масу ми розкладаємо по гарячим сухим банкам під саме горло, накриваємо кожну банку кругом з пергаментного паперу (більшого діаметра), змоченим в спирті. Закриваємо щільно банки з пергаментом бляшаними кришками і в такому вигляді заготовку залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Коли полуниця, протерта в сиропі, охолоне, її можна перенести на зберігання в прохолодне темне місце, а взимку відкривати баночки по мірі необхідності. Приємного всім апетиту!


  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Вода - 500 грам
Думаю, що з таким смачним частуванням все ви добре знайомі, і сьогодні я розповім вам, як приготувати полуницю, протертую в сиропе, щоб ви довгий час могли насолоджуватися смаком улюблених ласощів. Особисто я дуже люблю взимку або восени, коли на вулиці жахлива погода, дістати баночку такої полуниці і з'їсти пару ложечок з чаєм або теплим молоком. Повірте мені, полуниця, протерта в сиропі, в домашніх умовах виходить нітрохи не гірше варення, а в певному сенсі навіть краще.

1) Для початку ми гарненько промиваємо полуницю під проточною водою, очищаємо її від плодоніжок і даємо ягодам трохи підсохнути.

2) Після цього полуницю слід подрібнити до стану пюре, найпростіший спосіб зробити це, скористатися блендером або перетерти ягоди через сито.

3) Далі займемося сиропом, для цього ми пересипаємо цукор в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо масу на повільним вогонь і, постійно її помішуючи, доводимо до кипіння, варимо, поки цукор повністю не розчиниться.

4) Після цього сироп потрібно процідити і ще раз поставити каструлю з ним на вогонь, довести сироп до кипіння. Потім ми переливаємо гарячий сироп в посуд з протертою полуницею і перемішуємо все до однорідного стану.

5) Отриману масу ми розкладаємо по гарячим сухим банкам під саме горло, накриваємо кожну банку кругом з пергаментного паперу (більшого діаметра), змоченим в спирті. Закриваємо щільно банки з пергаментом бляшаними кришками і в такому вигляді заготовку залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.

Коли полуниця, протерта в сиропі, охолоне, її можна перенести на зберігання в прохолодне темне місце, а взимку відкривати баночки по мірі необхідності. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти