Рецепт Цукати з груші фото

Цукати з груші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.

Зварені в цукровому сиропі і підсушені груші або цукати з груші - улюблені ласощі багатьох. Холодними зиязиками вечорами краще солодощі не придумаєш - хрустка і солодка частка сонячного літа!

Опис приготування:

Для приготування цукатів бажано використовувати тверді, злегка недозрілі груші. Промийте їх, а потім дотримуйтесь рекомендацій мого покрокового рецепта.

Як приготувати цукати з груші:

1. Груші наріжте часточками, виріжте плодоніжки, насіннєві коробочки, ушкодження.

2. Нарізані шматочки бланшуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.

3. Відразу після бланшування перекладіть наші грушеві шматочки в холодну воду.

4. Поки груші бланшують підготуйте цукровий сироп.

5. Вибравши груші з холодної води, перекладіть їх в каструлю і тут же залийте гарячим сиропом.

6. Залиште груші в сиропі настоятися протягом 3-4 годин.

7. Після того, як вони постоять, поварите протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин. Таку процедуру повторіть 2-3 рази, поки груші не стануть прозорими.

8. В кінці варіння додайте лимонну кислоту. Перемішайте, dovarite, відкиньте на друшляк, щоб сироп з груш стек. Це станеться приблизно через пару годин.

9. Нагрейте духовку до 40 градусів і відправляйте туди цукати на деку, застелене папером для випічки. Цукати будуть готові приблизно через 9 годин.

Смачного!

Тримайте їх у банках, закритих пергаментів або матеріалом.

  • Груші - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 2-3 грам
  • Вода - 300 мілілітрів
Для приготування цукатів бажано використовувати тверді, злегка недозрілі груші. Промийте їх, а потім дотримуйтесь рекомендацій мого покрокового рецепта.

Як приготувати цукати з груші:

1. Груші наріжте часточками, виріжте плодоніжки, насіннєві коробочки, ушкодження.

2. Нарізані шматочки бланшуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.

3. Відразу після бланшування перекладіть наші грушеві шматочки в холодну воду.

4. Поки груші бланшують підготуйте цукровий сироп.

5. Вибравши груші з холодної води, перекладіть їх в каструлю і тут же залийте гарячим сиропом.

6. Залиште груші в сиропі настоятися протягом 3-4 годин.

7. Після того, як вони постоять, поварите протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин. Таку процедуру повторіть 2-3 рази, поки груші не стануть прозорими.

8. В кінці варіння додайте лимонну кислоту. Перемішайте, dovarite, відкиньте на друшляк, щоб сироп з груш стек. Це станеться приблизно через пару годин.

9. Нагрейте духовку до 40 градусів і відправляйте туди цукати на деку, застелене папером для випічки. Цукати будуть готові приблизно через 9 годин.

Смачного!

Тримайте їх у банках, закритих пергаментів або матеріалом.

Схожі рецепти