Цукати з груші
(покроковий рецепт з фото)
Зварені в цукровому сиропі і підсушені груші або цукати з груші - улюблені ласощі багатьох. Холодними зиязиками вечорами краще солодощі не придумаєш - хрустка і солодка частка сонячного літа!
Для приготування цукатів бажано використовувати тверді, злегка недозрілі груші. Промийте їх, а потім дотримуйтесь рекомендацій мого покрокового рецепта.
Як приготувати цукати з груші:
1. Груші наріжте часточками, виріжте плодоніжки, насіннєві коробочки, ушкодження.
2. Нарізані шматочки бланшуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.
3. Відразу після бланшування перекладіть наші грушеві шматочки в холодну воду.
4. Поки груші бланшують підготуйте цукровий сироп.
5. Вибравши груші з холодної води, перекладіть їх в каструлю і тут же залийте гарячим сиропом.
6. Залиште груші в сиропі настоятися протягом 3-4 годин.
7. Після того, як вони постоять, поварите протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин. Таку процедуру повторіть 2-3 рази, поки груші не стануть прозорими.
8. В кінці варіння додайте лимонну кислоту. Перемішайте, dovarite, відкиньте на друшляк, щоб сироп з груш стек. Це станеться приблизно через пару годин.
9. Нагрейте духовку до 40 градусів і відправляйте туди цукати на деку, застелене папером для випічки. Цукати будуть готові приблизно через 9 годин.
Смачного!
Тримайте їх у банках, закритих пергаментів або матеріалом.
- Груші - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 2-3 грам
- Вода - 300 мілілітрів
Як приготувати цукати з груші:
1. Груші наріжте часточками, виріжте плодоніжки, насіннєві коробочки, ушкодження.
2. Нарізані шматочки бланшуйте в киплячій воді протягом 10 хвилин.
3. Відразу після бланшування перекладіть наші грушеві шматочки в холодну воду.
4. Поки груші бланшують підготуйте цукровий сироп.
5. Вибравши груші з холодної води, перекладіть їх в каструлю і тут же залийте гарячим сиропом.
6. Залиште груші в сиропі настоятися протягом 3-4 годин.
7. Після того, як вони постоять, поварите протягом 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і знову залиште на 10 годин. Таку процедуру повторіть 2-3 рази, поки груші не стануть прозорими.
8. В кінці варіння додайте лимонну кислоту. Перемішайте, dovarite, відкиньте на друшляк, щоб сироп з груш стек. Це станеться приблизно через пару годин.
9. Нагрейте духовку до 40 градусів і відправляйте туди цукати на деку, застелене папером для випічки. Цукати будуть готові приблизно через 9 годин.
Смачного!
Тримайте їх у банках, закритих пергаментів або матеріалом.