Цукати з імбиру
(покроковий рецепт з фото)
Цукати з імбиру - відмінний спосіб консервації свіжого імбиру. Всього пара інгредієнтів - і у вас готовий дуже смачний десерт, який можна використовувати в приготуванні різних солодощів.
Імбирні цукати я люблю більше, ніж будь-які інші. У них цукрова солодкість поєднується з природного гостротою імбиру, завдяки чому цукати виходять дуже оригінальними і незвичайними. Такі цукати можна гризти просто так, замість льодяників, а можна використовувати у випічці і приготуванні десертів.
- Свіжий корінь імбиру - 200 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Вода - 2, 5 склянки
Складові.
Очищаємо імбир.
Нарізаємо тонкими скибочками.
У каструлю кладемо нарізану імбир і 2 склянки води. Варимо на середньому вогні 40-45 хвилин до м'якості імбиру.
Тим часом приготуємо сироп, розчинивши цукор в останньому кількості води. Відварену імбир викладаємо в сироп, гарненько перемішуємо, потім кожну скибочку імбиру обвалюють в цукрі.
Викладаємо обвалені в цукрі імбир на пергаментний папір і сушимо при кімнатній температурі до набуття імбиром потрібного ступеня сухості.
Готово!