Компот з імбиру
(покроковий рецепт з фото)
Цей компот є одним з моїх улюблених, адже в ньому є багато корисного: імбир, яблука, барбарис, шипшина і глід. Компот виходить дуже ароматним і смачним, прямо не відірвешся!
Компот можна готувати як з меленого імбиру, так і зі свіжого. У другому випадку просто очищаємо імбир (5 грамів) від шкурки і натираємо на крупній тертці. Деякі додають в такий компот свіжий лимон або навіть лайм, але це вже справа смаку. Тепер ви знаєте, як приготувати компот з імбиру в домашніх умовах!
- Яблука - 4 штуки
- Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
- Барбарис сушений - 1 Чайна ложка
- Сухофрукти - 3 чайних ложки
- Глід сушений - 2 чайних ложки
- Вода - 6 літрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Солодкі і соковиті яблучка промиваємо та нарізаємо часточками, очистивши від насіння. Потім поміщаємо їх в киплячу воду, додаємо цукор, і варимо 20 хвилин.
Заваримо імбир. Залийте мелений імбир окропом (200 мл.), накрийте блюдечком, і дайте йому настоятися 15 хвилин.
В окрему ємність помістіть глід, шипшина і барбарис.
Заварений імбир набуває жовтого кольору. Його слід процідити через ситечко, краще це зробити 2-3 рази.
Заливаємо яблучним компотом сушені ягоди, туди ж влийте відвар імбиру. Накрийте готовий компот кришкою і залиште на 3 годину, щоб він зміг настоятися.
Готово!