Цукати з апельсинів
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальні солодощі для дітей та дорослих - це поєднання смаку і користі. Хочу запропонувати вам навчитися, як приготувати цукати з апельсинів в домашніх умовах без особливих клопотів. Чудова ідея!
Хочу відразу сказати, що такі цукати - це не тільки солодкий перекус до чаю, наприклад, але і доповнення до всіляких десертів. Вони чудово підійдуть до пирогів, тортам, морозиву. Також при бажанні цукати можна обваляти в цукрі або покрити шоколадом. В даному випадку оригінальну нотку аромату надає кардамон, з ним апельсин чудово поєднується. Втім, ви можете його не використовувати або замінити чимось іншим за смаком.
- Цукор - 1 Склянка
- Кардамон - 2-3 чайних ложок
- Мед - 3/4 склянки
- Апельсин - 2 штуки
- Вода - 3 склянки
1. У каструлю влийте воду, додайте цукор, мед і кардамон. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Апельсини вимийте, обсушити і наріжте тонкими кружечками.
3. Коли цукор розчинився, викладіть апельсини в сироп. На повільному вогні млоїте близько 40-45 хвилин.
4. Готові цукати викладіть на решітку або деко, застелене пергаментом. Сироп, до речі, можна процідити, остудити і зволожувати їм цукати перед подачею. Смачного!