Рецепт Цукати з апельсинів фото

Цукати з апельсинів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Апельсин
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ідеальні солодощі для дітей та дорослих - це поєднання смаку і користі. Хочу запропонувати вам навчитися, як приготувати цукати з апельсинів в домашніх умовах без особливих клопотів. Чудова ідея!

Опис приготування:

Хочу відразу сказати, що такі цукати - це не тільки солодкий перекус до чаю, наприклад, але і доповнення до всіляких десертів. Вони чудово підійдуть до пирогів, тортам, морозиву. Також при бажанні цукати можна обваляти в цукрі або покрити шоколадом. В даному випадку оригінальну нотку аромату надає кардамон, з ним апельсин чудово поєднується. Втім, ви можете його не використовувати або замінити чимось іншим за смаком.

  • Цукор - 1 Склянка
  • Кардамон - 2-3 чайних ложок
  • Мед - 3/4 склянки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Вода - 3 склянки
цукати з апельсинів - фото крок 1
1. У каструлю влийте воду, додайте цукор, мед і кардамон. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
цукати з апельсинів - фото крок 2
2. Апельсини вимийте, обсушити і наріжте тонкими кружечками.
цукати з апельсинів - фото крок 3
3. Коли цукор розчинився, викладіть апельсини в сироп. На повільному вогні млоїте близько 40-45 хвилин.
цукати з апельсинів - фото крок 4
4. Готові цукати викладіть на решітку або деко, застелене пергаментом. Сироп, до речі, можна процідити, остудити і зволожувати їм цукати перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти