Квас з апельсинів
(покроковий рецепт з фото)
Освіжаючий і підбадьорливий апельсиновий квас легко приготувати в домашніх умовах. Напій має екзотичний смак і приємний аромат. Квас зарядить вас бадьорістю і енергією на цілий день!
Це найпростіший рецепт приготування квасу з апельсинів. Якщо вам набрид традиційний хлібний квас, спробуйте приготувати квас апельсиновий. Цитрусові напої мають приголомшливий ефект "бадьорості", що якраз таки потрібно в літню спеку. Гарного вам дня!
- Апельсин - 1 штука
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Цукор - 300 грам
- Дріжджі - 10 грам (пресовані)
- Вода кип'ячена - 3 L
Апельсин ретельно промийте і наріжте часточками (разом з шкіркою). Помістіть часточки в 3х літрову банку.
Змішайте цукор і пресовані дріжджі, ретельно перемішайте.
Суміш цукру і дріжджів додаємо в банку, заливаємо 3 літра кип'яченої теплої води.
Ставимо банку в тепле місце на добу. Кришку злегка прикрийте, але не щільно.
Через 24 години процідіть квас через марлю і розлийте по пляшках. Зберігайте в холодильнику.
Пийте на здоров'я!