Цукати з апельсинових кірок класичні
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися дуже простий і цікавий спосіб, як приготувати цукати з апельсинових кірок класичні? Тоді запам'ятовуйте цей цікавий рецепт. Робиться все банально просто і швидко.
Фруктові цукати домашнього приготування - це відмінний варіант десерту і корисного перекусу на полуденок для дітей і дорослих. Цитрусові підходять як не можна краще, так що рекомендую використовувати їх. Ароматні, дуже смачні і солодкі - ідеально, на мій погляд.
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка(+ для подачі)
- Вода - 1/3 склянки
- Кукурудзяний сироп - 1 Чайна ложка

1. Апельсини вимийте, обсушити і акуратно зріжте шкірку.

2. Ретельно перевірте, щоб не потрапила біла частина, інакше цукати будуть гірчити. При необхідності зріжте гострим ножем.

3. Залийте холодною водою в невеликому сотейнику і поставте на вогонь.

4. Доведіть воду до кипіння.

5. Відкиньте скоринки на друшляк. Повторіть весь процес ще пару раз.

6. Після в окремому сотейнику з'єднайте кукурудзяний сироп, воду і цукор. Поставте на вогонь.

7. Скоринки наріжте акуратною соломкою.

8. Дайте сиропу покипеть минут 5-7, а потім викладіть скоринки.

9. Приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися хвилин на 40-45. Кожні 8-10 хвилин акуратно помішуйте.

10. Готові цукати відкиньте на друшляк і обсушити.

11. Після їх можна обваляти в цукрі з усіх боків.

12. Або занурити в шоколадну глазур, наприклад. Дуже класний десерт, особливо для діток.