Напій з апельсинових кірок
(покроковий рецепт з фото)
Не поспішайте викидати апельсинові кірки, вони нам ще знадобляться! У цьому рецепті я розповім, як приготувати напій з апельсинових кірок.
Замість лимонної кислоти можна взяти свіжий лимонний сік. Солодкість напою регулюйте за смаком, допустимо додати більше цукру. Апельсинові кірки потім можна не викидати, а заморозити і після додавати в випічку. Напій виходить яскраво-оранжевого кольору, а за смаком чимось нагадує фанту. Подавайте напій охолодженим і насолоджуйтеся його насиченим смаком!
- Апельсин - 4-5 штук
- Вода - 2 L
- Лимонна кислота - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 150 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Апельсини ретельно помийте, потім очистіть від шкірки. Шкірку наріжте смужками.
Залийте апельсинові кірки 1 літром води з лимонною кислотою. Приберіть банку в холодильник мінімум на 12 годин.
На наступний день подрібніть апельсинові кірки в блендері, а апельсинову воду злийте в каструлю.
Додайте в каструлю ще 1 літр чистої води, цукор і подрібнені апельсинові кірки. Доведіть суміш до кипіння, потім приберіть з плити.
Остудіть напій, а потім процідіть через сито.
Напій з апельсинових кірок готовий, смачного!