Груші в пюре з червоної смородини
(покроковий рецепт з фото)
Варення з ягідного пюре… Що може бути смачніше? Сьогодні ми будемо готувати пюре з червоної смородини з грушами. Для яскравості страви ми взяли смородину.
З червоної смородини варимо пюре з цукром, потім в пюре відварюємо часточки груш і все розкладаємо по стерилізованим банкам. Чудовий десерт і заготівля готові! Удачі в приготуванні!
- Груші - 2 кілограма
- Смородина червона - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки
- Паличка кориці - 1 штука
- Вода - 50 мілілітрів
Червону смородину помити, додати в каструлю до ягоді 50 мл води і підігріти до розм'якшення ягоди хвилин 10. Потім ягоду протерти через сито.
Отримане пюре влити в каструлю. Засипати цукром. Варити, помішуючи, до розчинення цукру на повільному вогні. Довести до кипіння.
У каструлі закип'ятити воду, додати в неї половину лимона, видавав сік, паличку кориці і 2-3 кнопка Gvozdik. Нехай кипить 10-15 хвилин. Лимон і прянощі вийняти. Опустити в каструлю груші, нарізані часточками на 7-10 хвилин.
У підготовлені стерилізовані банки викласти часточки груш.
Залити гарячим пюре з червоної смородини.
Накрити банки прокип'ячену кришками і стерилізувати протягом 15-20 хвилин. Банки відразу герметично закупорена, перевернути догори дном (для додаткової стерилізації кришки) і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати в холодильнику. Подавати в холодному вигляді.