Пунш безалкогольний
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ароматний напій - приємне доповнення до святкового, повсякденного столу, він освіжає і тонізує. Рецепт, як приготувати пунш безалкогольний, хороший тим, що його можна давати дітям.
Завдяки наявності цитрусових у пуншу яскравий, насичений і незвичайний смак. Такий напій дуже добре підійде до столу в Новорічні свята, коли в повітрі витає запах ялини і мандаринів, а також в спекотний літній день, оскільки його рекомендовано подавати холодним. Такий напій складе відмінну конкуренцію магазинним сокам, а також він набагато корисніше і натуральніше.
- Апельсин - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Полуниця - 150 грам
- Цукор - 100-150 грам
- Спеції та імбир - За смаком
- Чай чорний - 4 чайних ложки (пакетики)
1. Оскільки всі фрукти використовую разом з шкіркою, то дуже добре мою їх в проточній воді, а потім обдати окропом. Яблуко нарізаю на дольки і вичищаю насіння, а лимон і апельсин нарізаю кружечками.
2. Перекладаю все порізані фрукти у велику миску, щоб зручно було заважати, додаю полуницю (використовую заморожену) і цукровий пісок.
3. Все ретельно перемішую і залишаю все на 40 хвилин, періодично перемішую вміст, щоб всі фрукти випустили свої соки.
4. Ставлю на вогонь чайник і заварюю 600-700 мілілітрів чорного чаю з додаванням сухого або свіжого імбиру.
5. Поки заварюю чай, додаю до фруктів, які пустили сік, спеції (корицю, м'яту і будь-які за смаком).
6. Вливаю заварений чай в миску до фруктів і перемішую, накриваю кришкою і залишаю на 1-1, 5 годину.
7. Готовий пунш перед подачею проціджую через сито або марлю, потім розміщую в холодильник на 1 час. Після цього насолоджуюся смачним цитрусовим пуншем.