Рецепт Пунш безалкогольний фото

Пунш безалкогольний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти , Яблука , Апельсин , Лимон
ПП рецепти
На святковий стіл
Напої , Пунші
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 10 хв.

Смачний і ароматний напій - приємне доповнення до святкового, повсякденного столу, він освіжає і тонізує. Рецепт, як приготувати пунш безалкогольний, хороший тим, що його можна давати дітям.

Опис приготування:

Завдяки наявності цитрусових у пуншу яскравий, насичений і незвичайний смак. Такий напій дуже добре підійде до столу в Новорічні свята, коли в повітрі витає запах ялини і мандаринів, а також в спекотний літній день, оскільки його рекомендовано подавати холодним. Такий напій складе відмінну конкуренцію магазинним сокам, а також він набагато корисніше і натуральніше.

  • Апельсин - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Полуниця - 150 грам
  • Цукор - 100-150 грам
  • Спеції та імбир - За смаком
  • Чай чорний - 4 чайних ложки (пакетики)
пунш безалкогольний - фото крок 1
1. Оскільки всі фрукти використовую разом з шкіркою, то дуже добре мою їх в проточній воді, а потім обдати окропом. Яблуко нарізаю на дольки і вичищаю насіння, а лимон і апельсин нарізаю кружечками.
пунш безалкогольний - фото крок 2
2. Перекладаю все порізані фрукти у велику миску, щоб зручно було заважати, додаю полуницю (використовую заморожену) і цукровий пісок.
пунш безалкогольний - фото крок 3
3. Все ретельно перемішую і залишаю все на 40 хвилин, періодично перемішую вміст, щоб всі фрукти випустили свої соки.
пунш безалкогольний - фото крок 4
4. Ставлю на вогонь чайник і заварюю 600-700 мілілітрів чорного чаю з додаванням сухого або свіжого імбиру.
пунш безалкогольний - фото крок 5
5. Поки заварюю чай, додаю до фруктів, які пустили сік, спеції (корицю, м'яту і будь-які за смаком).
пунш безалкогольний - фото крок 6
6. Вливаю заварений чай в миску до фруктів і перемішую, накриваю кришкою і залишаю на 1-1, 5 годину.
пунш безалкогольний - фото крок 7
7. Готовий пунш перед подачею проціджую через сито або марлю, потім розміщую в холодильник на 1 час. Після цього насолоджуюся смачним цитрусовим пуншем.

Схожі рецепти