Пряники з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами оригінальним рецептом приготування пряники з гарбуза. Вона відрізняється яскравим і насиченим смаком. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати пряник з гарбуза в домашніх умовах.
Для приготування пряники з гарбуза знадобиться стигла солодка гарбуз, трохи горіхів на ваш смак (я беру волоські). За бажанням можете ще додати родзинки або какао. Раджу обов'язково додати спеції: корицю, гвоздику, koriandr. Вони прекрасно відтіняють смак гарбуза і надають пряники неперевершений аромат!
- Борошно - 180 грам
- Вівсяні пластівці - 30 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- Грецькі горіхи - 60 грам
- Свіжа гарбуз - 250 грам
- Яйця - 2 штуки (ціле яйце і ще один жовток )
- Коричневий цукор - 150 грам
- Маргарин - 60 грам
- Молоко - 60 грам

Гарбуз почистіть і поріжте на шматочки. Подрібніть до пюреобразного стану в блендері. Якщо буде занадто багато соку, злийте його. Не варто додавати в тісто занадто рідке пюре.

Горіхи прогрійте в духовці або обсмажити на сковороді. Потім порубати.

Маргарин або масло вершкове змішайте з цукром, додайте яйце і ще один жовток, а також спеції і сіль. Додайте молоко з гарбузовим пюре. Борошно просійте, змішайте з розпушувачем, поступово додайте до гарбузово-яєчної суміші. Додайте вівсяні пластівці і горіхи. Гарненько перемішайте.
Форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто.
Форму змастіть маслом, викладіть в неї тісто.

Запікайте в розігрітій до 180-190 С духовці приблизно 50 хвилин до рум'яної скоринки. Не забудьте перевірити зубочисткою на готовність.

Готову пряники з гарбуза можете посипати цукровою пудрою перед подачею. Дайте їй обов'язково охолонути. Ось така приблизно вона виходить в розрізі.

Смачного!