Пряники без меду
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами однією з варіацій на всім відомий простий і смачний домашній пиріг. Якщо хочете приготувати простий десерт до чаю, пряник без меду в домашніх умовах - то, що треба.
Хочу звернути вашу увагу на те, що перед вами простий рецепт пряники без меду і цукру. Якщо ви використовуватиме кислувате варення, то найкраще додайте трохи цукру або пудри. Але про все по порядку.
Перед подачею пряник без меду в домашніх умовах може бути доповнена цукровою пудрою або карамельною глазур'ю, наприклад.
Смачного!
- Кефір - 1 Склянка (або молоко)
- Варення - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1.5-2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
1
Для початку збийте яйця з дрібкою солі.
2
Додайте молоко або кефір, перемішайте до однорідності.
3
Викладіть варення. Найкраще використовувати густе і досить солодке: яблучне або грушеве, наприклад.
4
Розпушувач разом з борошном просійте і поступово всипати, продовжуючи перемішувати. Тісто має мати консистенцію густої сметани.
5
Для аромату використовую корицю і мускатний горіх, але ви можете додати ванільну есенцію, наприклад.
6
Замісити однорідне тісто без грудочок.
7
Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто.
8
Надішліть в розігріту духовку і випікайте при температурі 180 градусів до готовності.