Цукерки з меду і лимона
(покроковий рецепт з фото)
Смачні цукерки з меду і лимона можна легко і швидко приготувати вдома. Особливо діти будуть раді такому частування, тому візьміться за справу, а я розповім, як приготувати домашні цукерки.
Самим можна приготувати без проблем багато солодощі, які в магазинах коштують не так вже й дешево. Наприклад, зефір, що сформували, мармелад, шоколад, льодяники, карамель, іриски, шоколадні цукерки з начинкою і багато іншого, було б бажання!
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
1. У товстостінну каструлю влийте воду, лимонний сік, додайте цукор і перемішайте.
2. Увімкніть середній вогонь і варіть суміш, перемішуючи, поки цукор не розчиниться.
3. Додайте мед і варіть карамель на повільному вогні, безперервно перемішуючи, поки колір не стане бурштиновим. Це займе приблизно 10 хвилин. Зробіть пробу на блюдце - якщо карамель швидко застигає, вона готова.
4. Вилийте карамель у спеціальні формочки, дайте їй охолонути до кімнатної температури, краще - протягом декількох годин.
5. Викладіть цукерки з формочок. Домашні цукерки можна загорнути в пергаментний папір і зберігати в герметичному контейнері.