Квас з лимона
(покроковий рецепт з фото)
Квас, як і сік, можна приготувати практично з чого завгодно. У цьому рецепті буде описано, як приготувати квас з лимона в домашніх умовах.
Описаний простий рецепт приготування квасу з лимона дозволить вам за 7-8 годин приготувати близько 4 літрів смачного напою. За смаком ви можете додати більше цукру, так як за цим рецептом квас виходить з кислинкою.
- Вода - 5 літрів
- Лимон - 500-600 грам
- Цукор - 2-2, 5 склянки
- Дріжджі - 25 грам
- Ізюм - 150 грам
Готуємо необхідні інгредієнти. Лимони промиваємо та нарізаємо часточками, не очищаючи від цедри.
У миску заливаємо воду, кидаємо в неї лимони. Доводимо до кипіння. Коли вода закипіла, відключаємо вогонь, чекаємо, поки охолоне до 30 градусів.
Готуємо палений цукор. Цукор готуємо в сковорідці - заливаємо в сковорідку воду, цукор і смажимо його, поки не набуде коричневого кольору. Далі цукор потрібно процідити, додати в миску з квасом.
Додаємо туди ж дріжджі, родзинки, все ретельно перемішуємо і залишаємо настоятися протягом 6-7 годин.