Домашнє пиво з меду
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє пиво з меду сьогодні може приготувати той, кому мед дівати нікуди. Напій виходить чудово смачним, але як завжди, на любителя. Мені особисто подобається. Мене пригостили, я оцінила!
Щоб приготувати домашнє пиво з меду, вам потрібно мати бочонок і прохолодний льох. Тобто, в квартирних умовах зробити таке пиво не дуже-то вийде, це варіант скоріше для тих, у кого є дача або заміський будинок. Втім, якщо у вас є підвал - там теж можна спорудити щось подібне.
Отже, рецепт наступний:
1. Візьміть велику каструлю, налийте в неї воду, покладіть мед і хміль. Кип'ятіть 2 годину.
2. Перелийте все в бочонок.
3. Додайте розведені дріжджі.
4. При кімнатній температурі витримаєте 5-6 днів, не закриваючи бочонок.
5. Потім бочонок закупорте і віднесіть в підвал.
6. Через 2-3 дня розлийте пиво по пляшках, закупорте.
Пиво зберігають в темному прохолодному місці. Втім, навряд чи ви йому дасте довго зберігатися - як правило, відлітає воно за один-два вечори
Хай щастить!
- Вода питна - 10 літрів
- Мед - 2 кілограма
- Хміль - 250 грам
- Дріжджі - 50 грам
Отже, рецепт наступний:
1. Візьміть велику каструлю, налийте в неї воду, покладіть мед і хміль. Кип'ятіть 2 годину.
2. Перелийте все в бочонок.
3. Додайте розведені дріжджі.
4. При кімнатній температурі витримаєте 5-6 днів, не закриваючи бочонок.
5. Потім бочонок закупорте і віднесіть в підвал.
6. Через 2-3 дня розлийте пиво по пляшках, закупорте.
Пиво зберігають в темному прохолодному місці. Втім, навряд чи ви йому дасте довго зберігатися - як правило, відлітає воно за один-два вечори
Хай щастить!