Рецепт Пряна запечена морква фото

Пряна запечена морква
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Морква
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 10
Час приготування: 15 хв.

Люблю готувати зі звичайних овочів оригінальні і смачні закуски. Пропоную зробити пряну запечену морква. Вона виходить дуже ароматною, на смак солодко-гострий - просто шикарна закуска.

Опис приготування:

Ніжна морква просочиться ароматами спецій і прекрасно підійде як гарнір або навіть як самостійну страву. Чудовий соус, який у вас вийде, прекрасно доповнить солодкувату запечену морква. З даними стравою можна і потрібно експериментувати! наприклад, можна запекти моркву на більшій вогні, щоб вона була більш хрусткою, або перед запіканням збризнути морква водою з цукром, так морквина стане апетитного золотистого кольору, а смак буде ще яскравіше відтіняти соус.

  • Морква - 1, 5-2 кілограма
  • Оливкова олія - 90 грам
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Гілочки чебрецю - 3 штуки
  • Гілочка розмарину - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
пряна запечена морква - фото крок 1
1. У ємність з кришкою відправте оливкова олія, залишивши 2 столові ложки від необхідного обсягу, вони нам знадобляться далі. До оливковій олії додайте подрібнені листя чебрецю і розмарину, оцет, гірчицю, рубаний часник, сіль і перець. Накрийте ємність кришкою і гарненько перемішайте до однорідності.
пряна запечена морква - фото крок 2
2. Поки настоюється соус, промийте морква, розріжте її на невеликі брусочки і розподіліть на деку. Полийте шматочки моркви оливковою олією, яке відклали раніше. Посоліть і поперчіть за смаком.
пряна запечена морква - фото крок 3
3. Надішліть деко в розігріту до 20 градусів духовку і запікайте моркву протягом 15 хвилин.
пряна запечена морква - фото крок 4
4. Перед подачею полийте морква соусом.

Схожі рецепти