Пряна запечена морква
(покроковий рецепт з фото)
Люблю готувати зі звичайних овочів оригінальні і смачні закуски. Пропоную зробити пряну запечену морква. Вона виходить дуже ароматною, на смак солодко-гострий - просто шикарна закуска.
Ніжна морква просочиться ароматами спецій і прекрасно підійде як гарнір або навіть як самостійну страву. Чудовий соус, який у вас вийде, прекрасно доповнить солодкувату запечену морква. З даними стравою можна і потрібно експериментувати! наприклад, можна запекти моркву на більшій вогні, щоб вона була більш хрусткою, або перед запіканням збризнути морква водою з цукром, так морквина стане апетитного золотистого кольору, а смак буде ще яскравіше відтіняти соус.
- Морква - 1, 5-2 кілограма
- Оливкова олія - 90 грам
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Гілочки чебрецю - 3 штуки
- Гілочка розмарину - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. У ємність з кришкою відправте оливкова олія, залишивши 2 столові ложки від необхідного обсягу, вони нам знадобляться далі. До оливковій олії додайте подрібнені листя чебрецю і розмарину, оцет, гірчицю, рубаний часник, сіль і перець. Накрийте ємність кришкою і гарненько перемішайте до однорідності.
2. Поки настоюється соус, промийте морква, розріжте її на невеликі брусочки і розподіліть на деку. Полийте шматочки моркви оливковою олією, яке відклали раніше. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Надішліть деко в розігріту до 20 градусів духовку і запікайте моркву протягом 15 хвилин.
4. Перед подачею полийте морква соусом.