Пряна яловича печінка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування вишуканої страви для справжніх гурманів зі звичайної доступною за ціною яловичої печінки. Присмак лимона і пікантність помідор якраз те, що потрібно, щоб усунути гірчинку.
Кількість порцій: 4
- Govyazhyya pechenka - 450-500 грам
- Томатний сік - 250 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 20-30 грам (маленький пучок)
- Цибулеві пластівці - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - 1 За смаком
1. Печінка попередньо вимийте і дайте їй повністю стекти. Поріжте її на рівномірні шматки товщиною по 1 см і довжиною 5-6 см.
2. Сік лимона вичавте безпосередньо перед приготуванням страви - так збережеться його особливий смак.
3. Свіжу петрушку промийте, струсіть воду і дрібно порубати.
Розігрійте масло на об'ємної сковороді, складіть в неї всі інгредієнти, перемішайте і тушкуйте до готовності. Солі та пихатий блюдо 3-4 хвилини до його повної готовності - так печінку залишиться м'якою. Подавати найкраще зі спагеті і овочами ще теплим.