Пряна тріска з хрусткою картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ви зможете приготувати смачну вечерю в одній ємності і відразу. Корисна біла риба з ситним і смачним гарніром з картоплі. Розповідаю, як приготувати пряну тріску з хрусткою картоплею.
Для риби використовуйте сухі спеції або свіжі трави. Якщо укласти рибку поверх картоплі, то соки, які з неї виділяються, просочать картопля. Риба в духовці набагато корисніше, ніж приготовлена на сковороді. До того ж, вона виходить нежирної. Подавайте рибку через 10-15 хвилин після запікання.
- Гарячкові файл - 1 кілограм
- Картопля - 700 грам
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Чебрець - 4 штуки
- Петрушка - 6 штук
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1
Вимийте картоплю, наріжте її тонкими кружечками. Змішайте половину оливкової олії, сіль, перець і пару гілочок подрібненого чебрецю.
2
Отриманою сумішшю полийте картоплю, перемішайте. Викладіть картоплю в один шар на деко з фольгою. Запікайте його в розігрітому до 230 градусів духовці 12 хвилин, потім приберіть з духовки.
3
Наріжте дрібно петрушку, змішайте її лимонним соком, сіллю і перцем, відкладіть в сторону.
4
Поверх картоплі викладіть рибне філе, натріть його оливковою олією, лимонним соком, сіль і poperčite, зверху покладіть гілочки чебрецю. Готуйте рибу ще близько 10 хвилин.
5
Дістаньте деко, приберіть рибне філе і перемішайте картопля, поверніть його в духовку ще на 5-7 хвилин.
6
Викладіть картоплю з рибою в тарілку, полийте раніше підготовленим маслом з петрушкою. Смачного!