Смажена курка з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Смажена курка з хрусткою скоринкою - це відмінна закуска до вина або пива. А якщо доповнити її гарніром і салатом, то вийде повноцінна вечеря для сім'ї або ж блюдо для всіх гостей за столом.
Курка в паніровці - це відмінна закуска для великої компанії. Курочка виходить дуже ніжною, так як панірування зберігає в ній все соки, а хрустка скоринка залишається такою досить тривалий час. Щоб позбутися від зайвого жиру, просто викладіть курочку на серветки після смаження. Щоб дізнатися, як приготувати смажену курку з хрусткою скоринкою, прочитайте цей рецепт.
- Куряча грудка - 600 грам
- Йогурт - 200 грам
- М'ята свіжа - 20 грам
- Braai - 20 грам
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Мелена паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль, рослинна олія - За смаком
- Черрі - За смаком
Куряче філе вимийте під проточною водою, обсушити паперовими рушниками. Зачистити від плівок і жилок. Наріжте на тонкі довгі шматочки.
У піалку влийте натуральний несолодкий йогурт, додайте до нього сіль. Натріть на дрібній тертці очищений часник, нарубати дрібно зелень. Зніміть з лимона цедру і вичавіть сік. Додайте всі інгредієнти до йогурту і ретельно перемішайте. Частина соусу залиште для подачі.
У піалку з соусом викладіть брусочки курячого філе. Дайте їм постояти хвилин двадцять, щоб замаринувати.
В тарілочку всипте панірувальні сухарі і додайте до них мелену паприку. Ретельно перемішайте. Умочіть шматочки курячого філе в паніровці з усіх боків.
Розігрійте в сковороді рослинне масло. Його має бути достатньо, щоб шматочки плавали в ньому. Обсмажуйте курку в паніровці з усіх боків до хрусткої скоринки і золотистого кольору. Подавайте з зеленню і помідорами чері, доповнивши залишками соусу.