Курочка з хрусткою скоринкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не кожен раз готую курку цілком. Як правило, немає часу чекати, коли вона вся пропечеться. Але не цього разу. Читайте в моєму рецепті, як приготувати курочку з хрусткою скоринкою в духовці.
Щоб приготувати курочку з хрусткою скоринкою без ексцесів, робіть все за рецептом. А взагалі в цьому немає нічого складного. Досить мати нормальну духовку, яка буде рівномірно пропікати продукти. Якщо у вашій духовці є гриль, тоді зовсім чудово!
- Курка - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Морква - 1-2 штук
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
- Цибуля - За смаком
Готуємо курку. Якщо вона у вас заморожена, її необхідно спочатку розморозити, а потім вже приступати до запікання. Мою курку зовні і зсередини.
Потім курку потрібно трохи обсушити. Нехай вона полежить і обсохнет в холодильнику. Після цього дістаємо її і розтираємо різними спеціями, прянощами і сіллю. Обов'язково додайте натертий часник. Без нього курка не зможе пахнути так, як би цього хотілося.
Промазують курку приправами з часником зовні і всередині. Солі і перцю з часником не шкодую. Особливу увагу приділяємо внутрішньої частини. Курка може неприємно пахнути зсередини, особливо, якщо її недопечь. Всередину часнику кладу побільше. Залишаю маринуватися в холодильнику на годину.
Через годину включаю духовку. Дістаю курку, кладу її на змащений маслом деко. Ніжки курки обмотую пергаментним папером, змащеній маслом. Так вони не стануть сухими, адже я хочу приготувати курочку з скоринкою. Ставлю в духовку при 180 градусах на 20 хвилин.
Чищу моркву з цибулею, нарізаю їх кільцями. Через 20 хвилин дістаю курку і поливаю її скопившимся на підносі соком. Якщо його мало, можна підлити трохи водички. Кладу в курку морквину з цибулею і ставлю назад в духовку. Допікає на тихому вогні до появи хорошою скоринки. Смачного!