Рецепт Курочка з хрусткою скоринкою в духовці фото

Курочка з хрусткою скоринкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Птах, Курка
Низькокалорійні
На вечерю
Гарячі страви, Страви цілком

Не кожен раз готую курку цілком. Як правило, немає часу чекати, коли вона вся пропечеться. Але не цього разу. Читайте в моєму рецепті, як приготувати курочку з хрусткою скоринкою в духовці.

Щоб приготувати курочку з хрусткою скоринкою без ексцесів, робіть все за рецептом. А взагалі в цьому немає нічого складного. Досить мати нормальну духовку, яка буде рівномірно пропікати продукти. Якщо у вашій духовці є гриль, тоді зовсім чудово!

  • Курка - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Морква - 1-2 штук
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Цибуля - За смаком
курочка з хрусткою скоринкою в духовці - фото крок 1
Готуємо курку. Якщо вона у вас заморожена, її необхідно спочатку розморозити, а потім вже приступати до запікання. Мою курку зовні і зсередини.
курочка з хрусткою скоринкою в духовці - фото крок 2
Потім курку потрібно трохи обсушити. Нехай вона полежить і обсохнет в холодильнику. Після цього дістаємо її і розтираємо різними спеціями, прянощами і сіллю. Обов'язково додайте натертий часник. Без нього курка не зможе пахнути так, як би цього хотілося.
курочка з хрусткою скоринкою в духовці - фото крок 3
Промазують курку приправами з часником зовні і всередині. Солі і перцю з часником не шкодую. Особливу увагу приділяємо внутрішньої частини. Курка може неприємно пахнути зсередини, особливо, якщо її недопечь. Всередину часнику кладу побільше. Залишаю маринуватися в холодильнику на годину.
курочка з хрусткою скоринкою в духовці - фото крок 4
Через годину включаю духовку. Дістаю курку, кладу її на змащений маслом деко. Ніжки курки обмотую пергаментним папером, змащеній маслом. Так вони не стануть сухими, адже я хочу приготувати курочку з скоринкою. Ставлю в духовку при 180 градусах на 20 хвилин.
курочка з хрусткою скоринкою в духовці - фото крок 5
Чищу моркву з цибулею, нарізаю їх кільцями. Через 20 хвилин дістаю курку і поливаю її скопившимся на підносі соком. Якщо його мало, можна підлити трохи водички. Кладу в курку морквину з цибулею і ставлю назад в духовку. Допікає на тихому вогні до появи хорошою скоринки. Смачного!

Схожі рецепти