Легка піца з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати класичну піцу можна і вдома, для цього достатньо приготувати тісто і дуже смачний томатний соус! Начинка для такої піци може бути найрізноманітніша, все залежить від вашого смаку!
Піцу, напевно, люблять все, тому сьогодні розповім, як приготувати легку піцу з хрусткою скоринкою. Виходить вона неймовірно смачною і хрусткою завдяки начинці і тонко розкатаному тесту. Обов'язково приготувати томатний соус, адже без нього піца вийде не такою смачною. Ви можете використовувати звичайні помідори, але перед приготуванням їх необхідно буде нарізати і додати трохи томатної пасти для кольору. Інгредієнти начинки можете змінювати в залежності від ваших уподобань.
- Борошно - 180-200 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 125 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Томати у власному соку - 2-3 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сушені трави - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець - За смаком
- Моцарелла - 50 грам
- Печериці - 2-3 штук
- Помідори черрі - 4-5 штук
- Маслини - 6-8 штук
1. Приготуйте тісто: дріжджі розведіть з цукром в теплій воді і залиште на 5-10 хвилин. У просіяне борошно додайте сіль і оливкове масло. Додайте дріжджі і теплу воду невеликими порціями.
2. Замісити еластичне тісто, щоб не було грудочок і тісто повністю відставало від рук. Потім помістіть тісто в змащену олією миску і накрийте його харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 0, 5-1 час.
3. Приготуйте соус: помідори змішайте з розчавленим часником і поставте на плиту прогрітися, змішавши з рослинним маслом. Додайте трави за смаком, сіль і цукор. Подрібніть соус за допомогою блендера. Випаруйте соус, щоб він злегка загус.
4. Тісто розкачати в тонкий пласт від центру до країв, перемістіть його на деко і змастіть соусом. Потім викладіть нарізані печериці, tertuyu motsarellu, помідори черрі і маслини.
5. Випікайте піцу в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 10 хвилин. Коли дно піци стане золотистим, вона готова. Смачного!