Запечена курка з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися секрет, як приготувати запечену курку з хрусткою скоринкою? Після численних проведених експериментів я знайшов ідеальний варіант соковитою курочки з хрусткою шкіркою.
Один з головних секретів - це маринування курки в розсолі. Саме завдяки йому вона вбирає в себе необхідну кількість солі і спецій, набирає вологість, особливо грудка, після чого м'ясо буде соковитим всередині, а корочка - хрусткою. Навіть після охолодження куряче м'ясо буде ніжним і не стане сухим.
- Курка - 1 штука(1, 7-2 кг)
- Сіль - 6 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Чебрець - 10 штук
- Цукор - 40 грам
- Вода - 6 склянок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
1. Промийте гілочки чебрецю і промокніть їх від води. Очистіть часник. Візьміть молоток і постукайте по ТИМЬЯНОМ, часнику, лимонної цедрі і солі - це зробить аромати більш насиченими. Покладіть всі ці спеції в пластиковий пакет і залийте водою.
2. Промийте і ретельно промокніть від води курку. Загніть їй крильця в зворотну сторону.
3. Виріжте отвори в шкірі курки справа внизу і зліва внизу, в них будуть вставлятися курячі ноги.
4. Вставте курячі ноги в протилежні отвори в курці.
5. Помістіть курку в пакет з розсолом і по максимуму видаліть з нього повітря. Залиште її маринуватися в холодильнику на 3-4 годину.
6. Дістаньте курку з розсолу і ретельно видаліть вологу і всілякі трави, приправи з тушки курки. Викладіть курку в тарілку і відправте в холодильник на 12-20 годин, щоб її шкіра стала прозорою.
7. Приправити сіллю і poperčite Kuric, змастіть її маслом і поставте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку.
8. Перевірте внутрішню температуру за допомогою термометра. Коли температура в самій товстій частині стегна досягне 71 ступеня, підійміть температуру в духовці до 230 градусів і запікайте ще 5-10 хвилин до появи золотисто-коричневої скоринки.
9. Курочку подавайте до столу цілком, щоб зберегти її апетитний вигляд.