Рецепт Запечена курка з хрусткою скоринкою фото

Запечена курка з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Птах, Курка, Зелень
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Хочете дізнатися секрет, як приготувати запечену курку з хрусткою скоринкою? Після численних проведених експериментів я знайшов ідеальний варіант соковитою курочки з хрусткою шкіркою.

Один з головних секретів - це маринування курки в розсолі. Саме завдяки йому вона вбирає в себе необхідну кількість солі і спецій, набирає вологість, особливо грудка, після чого м'ясо буде соковитим всередині, а корочка - хрусткою. Навіть після охолодження куряче м'ясо буде ніжним і не стане сухим.

  • Курка - 1 штука(1, 7-2 кг)
  • Сіль - 6 Ст. Ложок
  • Часник - 2 зубчики
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
  • Чебрець - 10 штук
  • Цукор - 40 грам
  • Вода - 6 склянок
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець - 1 щіпка
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 1
1. Промийте гілочки чебрецю і промокніть їх від води. Очистіть часник. Візьміть молоток і постукайте по ТИМЬЯНОМ, часнику, лимонної цедрі і солі - це зробить аромати більш насиченими. Покладіть всі ці спеції в пластиковий пакет і залийте водою.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 2
2. Промийте і ретельно промокніть від води курку. Загніть їй крильця в зворотну сторону.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 3
3. Виріжте отвори в шкірі курки справа внизу і зліва внизу, в них будуть вставлятися курячі ноги.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 4
4. Вставте курячі ноги в протилежні отвори в курці.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 5
5. Помістіть курку в пакет з розсолом і по максимуму видаліть з нього повітря. Залиште її маринуватися в холодильнику на 3-4 годину.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 6
6. Дістаньте курку з розсолу і ретельно видаліть вологу і всілякі трави, приправи з тушки курки. Викладіть курку в тарілку і відправте в холодильник на 12-20 годин, щоб її шкіра стала прозорою.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 7
7. Приправити сіллю і poperčite Kuric, змастіть її маслом і поставте в попередньо розігріту до 190 градусів духовку.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 8
8. Перевірте внутрішню температуру за допомогою термометра. Коли температура в самій товстій частині стегна досягне 71 ступеня, підійміть температуру в духовці до 230 градусів і запікайте ще 5-10 хвилин до появи золотисто-коричневої скоринки.
запечена курка з хрусткою скоринкою - фото крок 9
9. Курочку подавайте до столу цілком, щоб зберегти її апетитний вигляд.

Схожі рецепти