Пряна салатна заправка
(покроковий рецепт з фото)
Іноді дуже хочеться приготувати пряний салат в якості доповнення до основної страви, але зробити це без допомоги пряної заправки майже нереально. А сьогодні ви дізнаєтеся рецепт такий заправки!
Така заправка відмінно підійде для легких дієтичних салатів, так як оливкова або соняшникова олія, насичене ароматом прянощів, тільки поліпшить смак будь-якого легкого салату! Рекомендую приготувати таку заправку у великій кількості влітку, так як зберігатися вона може досить довго, а влітку ви зможете додати сезонні спеції і прянощі. Якщо у вас є оливкова олія, візьміть холодного віджиму, а якщо соняшникова - нерафінована.
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Запашний перець - 7-10 штук
- Часник - 2 зубчики
- Гострий перець - 1 штука
1. Для цього рецепта бажано взяти оливкова олія холодного віджиму, але якщо у вас його немає, можете замінити його на нерафіновану соняшникову олію.
2. У тепле масло додайте гострий перець, зубчики чеснока, запашний перець і гілочку розмарину. Якщо ви готуєте таку заправку влітку, можете додати сезонні прянощі.
3. Не ставте таку заправку в холодильник протягом тижня, щоб всі інгредієнти змішалися ароматом і смаком. Потім можете ставити її в холодильник і використовувати в якості заправки в салатах. Смачного!