Прованський хліб «Fugas»
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно дізналася, як приготувати прованський хліб "фугас" - справжня окраса столу! ароматний (завдяки прованським травам) повітряний французький хліб стане відмінним доповненням до перших страв.
Якщо ви хочете урізноманітнити своє меню, приготуйте прованський хліб "фугас - дуже ароматний, повітряний і красивий французький хліб. Настійно рекомендую вам посипати хліб прованськими травами для більш насиченого аромату. За бажанням ви можете замість кунжуту використовувати кмин. Завдяки рослинній олії цей хліб виходить м'яким, а корочка під час випікання стає золотистою. Обов'язково приготуйте цей хліб до перших страв, завдяки йому вони стануть ще смачніше.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Чайна ложка (або цукор)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Прованські трави - За смаком
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
1. Для початку розведіть сухі дріжджі в теплій воді, додайте мед, сіль і перемішайте до повного їх розчинення. Додайте рослинне масло.
2. З'єднайте просіяне борошно з дріжджами. Вимісити тісто до гладкого еластичного стану. У миску додайте рослинне масло, обкатайте в ньому тісто і накрийте плівкою.
3. Залиште тісто при кімнатній температурі на годину, щоб воно збільшилося в обсязі. Тісто ще раз вимісити і розкачати в корж у формі трикутника. За допомогою качалки перенесіть тісто на папір для випічки.
4. Зробіть характерні для цього хліба надрізи і злегка розтягніть їх. Накрийте фугас рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин. Змастіть фугас рослинним маслом, посипте кунжутом і прованськими травами.
5. Надішліть в розігріту до 220 градусів духовку на 15-17 хвилин. Смачного!