Рецепт Французький хліб «Fugas» фото

Французький хліб «Fugas»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Зелень
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Нещодавно дізналася, як приготувати французький хліб"Фугас" для закваски. Оригінальний рецепт, адже, як правило, цей хліб готують на дріжджовому тесті. Результат приємно здивував: смачний і пряний хліб.

Опис приготування:

Незважаючи на те, що в оригінальному рецепті тісто має бути дріжджовим, традиційний французький хліб"Фугас" , приготований на заквасці, виходить нічим не гірше. Вам буде потрібно чимало терпіння, так як працювати з таким рідким тестом дуже складно: вимішувати його необхідно близько 40 хвилин, але результат того вартий. Пряний аромат трав, паприки і оливкового масла нагадують французьку випічку, а закваска і житнє борошно в складі цього хліба роблять його ще й дуже корисним.

  • Біла пшеничне борошно - 600 грам(200г в закваску, 400г в тісто)
  • Житнє борошно - 25 грам
  • Дріжджі - 400 грам
  • Вода кімнатної температури - 425 грам(200г в закваску, 225г в тісто)
  • Паприка - 10 грам
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Суміш трав (орегано, базилік, майоран) - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
французький хліб
1. Приготуйте начинку: паприку змішайте з оливковою олією, томатною пастою, сумішшю прянощів. Залиште маринуватися на час приготування тіста.
французький хліб
2. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
французький хліб
3. Закваску перекладіть в миску тістоміса, додайте воду, сіль, просіяне пшеничне і житнє борошно. Вимісити тісто в тістомісильн протягом 5 хвилин 2 швидкості. Тісто виходить рідким і липким.
французький хліб
4. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і присипте свеоху борошном. Зберіть краю тесту до середини. Вимісити тісто, максимально розтягуючи його вгору, складаючи і перевертаючи.
французький хліб
5. Вимішуйте тісто таким чином, поки воно не почне тримати форму (приблизно 30 хвилин). Розкачайте тісто в товстий пласт і викладіть начинку. Зберіть краю тесту до середини так, щоб начинка виявилася усередині.
французький хліб
6. Змазаними маслом руками вимісити тісто до однорідності. Викладіть тісто в миску, змащену олією. Зберіть краю тесту до середини, переверніть і вирівняйте його поверхню. Накрийте тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
французький хліб
7. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, розділіть на дві частини і сформуйте кулі. Качалкою розкачати тісто в товстий пласт і перетягніть його на пергамент. Зробіть характерні для цього хліба надрізи і злегка розтягніть їх.
французький хліб
8. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1-1, 5 години при кімнатній температурі. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Гарячий хліб змастіть оливковою олією. Смачного!

Схожі рецепти