Рецепт Французький хліб «Fugas» фото

Французький хліб «Fugas»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Зелень
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Хліб

Нещодавно дізналася, як приготувати французький хліб "фугас" для закваски. Оригінальний рецепт, адже, як правило, цей хліб готують на дріжджовому тесті. Результат приємно здивував: смачний і пряний хліб.

Незважаючи на те, що в оригінальному рецепті тісто має бути дріжджовим, традиційний французький хліб "фугас", приготований на заквасці, виходить нічим не гірше. Вам буде потрібно чимало терпіння, так як працювати з таким рідким тестом дуже складно: вимішувати його необхідно близько 40 хвилин, але результат того вартий. Пряний аромат трав, паприки і оливкового масла нагадують французьку випічку, а закваска і житнє борошно в складі цього хліба роблять його ще й дуже корисним.

  • Біла пшеничне борошно - 600 грам(200г в закваску, 400г в тісто)
  • Житнє борошно - 25 грам
  • Дріжджі - 400 грам
  • Вода кімнатної температури - 425 грам(200г в закваску, 225г в тісто)
  • Паприка - 10 грам
  • Пшеничний стартер - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Суміш трав (орегано, базилік, майоран) - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
французький хліб
1. Приготуйте начинку: паприку змішайте з оливковою олією, томатною пастою, сумішшю прянощів. Залиште маринуватися на час приготування тіста.
французький хліб
2. Приготуйте опару: стартер розведіть водою кімнатної температури і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно і перемішайте. Суміш накрийте плівкою і залиште на 8 годин при кімнатній температурі.
французький хліб
3. Закваску перекладіть в миску тістоміса, додайте воду, сіль, просіяне пшеничне і житнє борошно. Вимісити тісто в тістомісильн протягом 5 хвилин 2 швидкості. Тісто виходить рідким і липким.
французький хліб
4. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і присипте свеоху борошном. Зберіть краю тесту до середини. Вимісити тісто, максимально розтягуючи його вгору, складаючи і перевертаючи.
французький хліб
5. Вимішуйте тісто таким чином, поки воно не почне тримати форму (приблизно 30 хвилин). Розкачайте тісто в товстий пласт і викладіть начинку. Зберіть краю тесту до середини так, щоб начинка виявилася усередині.
французький хліб
6. Змазаними маслом руками вимісити тісто до однорідності. Викладіть тісто в миску, змащену олією. Зберіть краю тесту до середини, переверніть і вирівняйте його поверхню. Накрийте тісто плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 годину.
французький хліб
7. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню, розділіть на дві частини і сформуйте кулі. Качалкою розкачати тісто в товстий пласт і перетягніть його на пергамент. Зробіть характерні для цього хліба надрізи і злегка розтягніть їх.
французький хліб
8. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1-1, 5 години при кімнатній температурі. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин. Гарячий хліб змастіть оливковою олією. Смачного!

Схожі рецепти