Французький хліб в хлібопічці «Сатурн»
(покроковий рецепт з фото)
При наявності хлібопічки приготувати смачну і свіжу випічку можна легко. Навіть підліток зможе це зробити без допомоги дорослого. Французький хліб виходить дуже повітряним і в той же час ситним.
Доступні інгредієнти, три з половиною години часу - і на вашому столі з'являється смачний хліб з хрусткою скоринкою. За допомогою хлібопічки готувати випічку одне задоволення. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить хліба на 3-5 порцій. У хлібопічці "сатурн" можна навіть вибирати колір скоринки і робити відстрочку старту.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
- Дріжджі - 1 чайних ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Сухе молоко - 2 Ст. Ложки
1. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на 700г готового хліба. У хлібопічці "сатурн" 12 функцій, одна з яких - "французький хліб" . Для приготування цього виду випічки нам знадобляться такі продукти: рослинна олія, сухе молоко, дріжджі, мука, цукор, сіль і вода. Ще один важливий момент: склянки в рецепті маються на увазі ті, які йдуть в комплекті з хлебопечкой.
2. Засипаємо все в чашу хлібопічки в будь-якому порядку. Краще, якщо засипати відразу борошно і інші сипучі інгредієнти, а воду і рослинне масло додати в кінці. Дріжджі і цукор розподіліть рівномірно.
3. Виставляємо режим "французький хліб", вибираємо масу і колір скоринки (я вибирала середню). Включаємо "старт" і займаємося своїми справами.
4. У оглядове вікно видно весь процес. Відразу тісто замішується.
5. Потім підходить кілька разів. Всього часу на випічку йде 3 годину 55 хвилин.
6. Через зазначений час хлібопічка вимкнеться. Дайте хлібу охолонути, після чого можете безперешкодно витягнути його з форми. Якщо тістомісильник застрягне, акуратно дістаньте його.
7. Хліб виходить з рум'яною скоринкою і неймовірно повітряним.
8. Смачного!